Kommentarer på Dag 18: Ännu en räddare i nöden


Audionomen Kellee Newman  i Garden City utanför Boise fixade till min hörapparat. Nu funkar bluetooth igen och jag kan lyssna på radio och musik när jag springer. Men billigt var det inte- 400 kronor kostade det.

Nyligen var det telefonen som inte fungerade. Nu var det min hörapparat. Fast idag var det största problemet alla punkteringar.

Ja, läget var riktigt kritiskt, totalt fick jag fyra (!) punkteringar och stod plötsligt utan reservslangar. In på Burger King, låste toalettdörren, stoppade papper i handfatets avlopp, tappade upp vatten, kollade var hålet var, snabbt på med en laglapp och iväg. Men jag hade knappt mer än satt tillbaka hjulet förrän nästa punktering inträffade. Sedan in på KFC och samma procedur. Oerhört tidsödande och stressande. Dessutom stod jag plötsligt utan laglappar. Var får man tag i sådana? Mackarna hade inga och jag gjorde fruktlösa försök på diverse varuhuskedjor, till sist fick jag napp.

Natten på hotellrummet ägnades åt att försöka laga alla slangar ordentligt. Orsaken till punkteringarna var ofta "goathead thorns", en av cyklister fruktad växt med vassa taggar. Tyvärr har jag en tickande bomb- en tagg sitter kvar på framhjulet  och skulle jag dra ut den, ja då är det paff igen. Även små ståltrådar från regummerade lastbilsdäck ställer till problem. Men på söndag är problemen förhoppningvis över, då träffar jag min "cousin" Linda igen och hon har med sig en massa nya slangar.

Det hade hunnit mörkna innan jag nådde hotellet utanför Boise. Totalt var jag ute i över tolv timmar.

Gårdagens möte med patrol deputy Christopher Perez. Foto: polisen i Payette county.

Dagens distans: 55 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2023-05-23 10:54:21

Björn - har polisen olika bilmodeller i olika delstater eller använder de samma i hela landet?

#2 Andreas - 2023-05-23 11:11:49

Hej Björn. Har du kollat om fälgbanden är i bra skick? Jag fick ideligen punktering på min baby jogger och i mitt fall var det så.

#3 Jan Suneson - 2023-05-23 12:07:36

Best Western i södra Boise där Björn vaknar om några timmar är ett av tourens viktigaste motell. Nu finns möjligheten att göra dagen 6 mil långa ökenvandring. Det kommer att bli tufft men som tur är finns det en oas (Sinclair mack) halvvägs.

#4 Christoffer - 2023-05-23 12:18:22

Herregud med punkteringar. Ett sabla gissel kan jag förstå. Du hade behövt grövre däck som klarade törnar tud du själv är av släktet björnar!

Per S: De har olika i varje stat, inte konstigare än att det är olika i Sverige och Norge. I Sverige har vi dessutom olika varianter även om Volvo är vanligast. Sen är det olika beroende på om du är state Police, highway Police, sheriff (privatfinansierad via kommun eller motsvarigheten till stadsplan (distrikt?).

#5 Maths - 2023-05-23 13:47:59

Enormt mycket punkteringar jämfört med hur lite man drabbas av som cyklist i Sverige. Är det ett större problem i USA än när du springer i Sverige?

#6 Björn - 2023-05-23 15:44:30

#Per: Ja, som Christoffer skriver. Bilarna ofta lika vanliga privatbilar, svårt att se på håll om det är en polis eller inte.
#Andreas: Har inte gjort det. När det finns möjlighet ska jag be en cykelreparatör kolla.
#Maths: Ja mycket större här, inte bara taggarna utan dessa trasiga regummerade däck. I Sverige har jag knappt fått en punka på vagnen.

#7 Klas-Peter Suneson - 2023-05-23 16:28:13

Oj,Oj, Oj, Fem och en halv mil trotts alla punkteringar! - Du är fantastisk!!
Tryckt att ha tillgång till cousin Linda. Ge henne gärna en hälsning från Bankeryd. Linda är angelägen om att bevara den kontakten.

Funderade på all utrustning som deputy Christopher Perez. bar på/i sin väst. Är västen dessutom skyddsväst, så lär det vara tung. Att spinga i den går knappast.
Keep on running!

#8 Jan-Olof - 2023-05-23 16:35:55

Mycket roligt att följa ditt löp. Hoppas fortsättningen blir utan missöden och att du slipper fler punkteringar. Ser att du övergett Brooks även för dessa distanspass, åtminstone denna dag.

#9 Björn - 2023-05-23 18:10:51

#Jan-Olof: Ja, men av de tre par jag växlar mellan är två Brooks. Den skönaste, mest dämpade, är karbonmodellen.
# Klas-Peter: Jag hälsar Linda.

#10 Lasse - 2023-05-25 06:22:59

Tålamod och systematiskt arbete!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg