Kommentarer på Dag 16: Roberto dagens hjälte


Roberto i T-Mobiles butik i Ontario fixade min telefon.

Här är det slit och släng som gäller. Fungerar inte grejerna- kasta och byt ut! Utrustningen måste vara i toppskick. Nu var det mobiltelefonen som åkte ut.

Minsta lilla sak kan stoppa det här löpet. Jag är oerhört sårbar, måste därför vara extremt försiktig med allt. Rutin i all ära men ju fler coast to coast desto försiktigare har jag blivit. Hänger kanske samman med åldern. Värst tycker jag det är med alla tekniska prylar, bra när de fungerar men oerthört nervöst när de inte gör det.

Kroppen däremot är jag inte lika nojig med. Där känner jag min begränsning, tror mig veta vad jag klarar. Överilar inte om det en dag skulle kännas att jag är starkare än vanligt. Idag var en sådan dag. Då gäller det att hålla igen, höll ett långsamt men ett jämnt och tidseffektivt tempo. Kilometrarna försvann och de oändliga backarna likaså. Ja, backarna kan vara halvmilen eller längre.

Oändliga backar på Interstate 84 och det är 32 grader. Tur att man är värmetålig. Totalt gick det åt 6,5 liter vätska i form av sportdryck, cola och vatten. Tyvärr har jag ingen utrustning som håller drycken kall.

Dagen började dock inte bra. Min mobil laddade inte. Kontaktade därför min son Nils och fick en del tips. Besöket på ett truckstop utanför Huntington blev resultatlöst- den inköpta laddkabeln till min iphone hade ingen verkan, telefonen laddade inte. Problemet löste sig dock fyra mil senare i en telefonbutik i Ontario. Butiksbiträdet Roberto la ner hela sin själ för att få igång mobilen. Men icke, den ville inte ta emot ström.

I butiken fanns den ena iphonen dyrare än den andra. Hm, det här skulle bli ganska dyrt,  tänkte jag. Men Roberto gick in på lagret och kom ut med en liknande modell som min gamla, fast något modernare och till ett rimligt pris. Jag slog till direkt. Och sedan fixade han allt galant så att alla appar, bilder etc överfördes till den nya telefonen. Själv är jag teknisk idiot och hyser stor beundran för dom som kan saker, må vara vad som helst.

-Men jag kan inte springa ett coast to coast, sa Roberto. Det hade han säkert rätt i. Och så skrattade vi tillsammans.

Imorgon kommer det att hända mig en rolig och lite udda grej. Vad tror ni det kan vara?

Dagens distans till Ontario (OR): 51 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2023-05-21 08:02:46

Du är inte ensam om att känna dig främmande för alla tekniska prylar som är ett måste i denna tidsepok. Den är helt formad till en yngre generation, där man redan i förskolan hanterar Iphnens appar. Vi här hemma får hjälp av sonsonen Love som just nu läser/studerar matte på Chalmers Göteborg. Det är långt kvar att påstå att de nya tingestarna är användare vänliga för oss +75. Men DU fixar det! Keep on running.

#2 Catarina - 2023-05-21 09:09:53

Var o en med sin kompetens kan tillsammans göra underverk
Keep on running
Så roligt o underhållande att följa med på din resa

#3 Maths - 2023-05-21 09:48:46

Skönt att det löste sig. Navigerar du med telefonen eller med separat GPS-enhet?

#4 Jan Suneson - 2023-05-21 12:25:27

Tur att mobil strulet löste sig. Jag har själv haft liknande problem med laddningen men då har det berott på att jag inte har uppdaterat till den senaste programvaran. Säkert försökte både Nisse och Roberto med det här. Har du kvar den gamla telefonen? Säkert fixar Nisse det när du kommer hem. Har du inte med dig en laptop i år?

#5 Björn - 2023-05-21 16:02:01

#Maths: Nej, jag har en handhållen gps för det, egentligen för motorcykel. Mycket användbar. Och förutom gps i klockan har jag en på vagnens handtag, bra för att hålla koll på avstånden och hastigheten.
#Jan: Ja, den gamla telefonen tar jag med hem. Laptoppen har jag också med, det är på den bloggandet sker.
---
Ingen som kan lista ut vad som kommer att hönda just idag?

#6 Hans Strängby - 2023-05-21 16:05:53

Du ska såklart passera gränsen Oregon - Idaho,
och göra ett hopp vid gränsen! :)

#7 Björn - 2023-05-21 16:30:34

Precis!

#8 Peter Polson - 2023-05-21 17:54:58

Hi, Bjorn. Typo, perhaps?
"2023-05-19 - Dag 15" should be "Dag 14?"
Et seq.
Wonderful daily posts, as always!

#9 Björn - 2023-05-22 05:07:22

Thanks! I have now corrected the incorrect numbering of the days. Feels like I won a day. . .


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg