Kommentarer på Dag 11: Från toalett till stuga


Bilden ovan från 2012 då jag övernattade inne på en toalett. I år hade jag hyrt en campingstuga i samma området och nu var standarden lite högre.

Backarna på motorvägen är enorma. Det luktar bränt bromsband från långtradarna jag möter. Det är så pass brant att det är omöjligt att springa.

När jag efter många timmar äntligen når toppen vid Emigrant Springs, ett statligt campingområde där jag bokat en enkel stuga, befinner jag mig på 1 156 meters höjd. Jag har klättrat cirka 700 meter och vid Deadman Pass börjar det blåsa och regna.

Vägsträckan är fruktad av långtradarchaufförerna. Olyckor är vanliga och oftast beror de på problem med bromsarna. Helt ofarligt är det inte heller för mig, vägrenen är visserligen bred men en lastbil kan börja att skena. Och en del privatbilister kör som galningar i hårnålskurvorna. Skrämmande är också att se alla dessa ”Runaway  Truck ramps”, avfartsvägar som ska fånga upp en skenande lastbil. Titta noga på bilden, högt upp i backen syns hjulspår i sanden av ett fordon.

Imorgon bär det nerför. Jag kanske ska göra som långtradarna- kolla bromsarna innan. Men någon Runaway Truck ramp ska jag väl inte behöva svänga in på? Det är lite skrämmande med all den här motorvägslöpningen. Några alternativvägar finns inte men idag kunde jag springa/gå en hel del på den gamla vägen, Old Emigrant Hill Road och ha vägen nästan helt för mig själv. Vägen går genom indianreservatet Umatilla. Här hade jag turen att träffa ett amerikanskt par som varit ute och letat championer i markerna. De överöste mig med dricka och sportbars. När jag sa att jag inte behövde mera skrattade kvinnan och sa att maken var en ”feeder”. De blev förtjusta i mig och tog selfies och kramade mig när vi skiljdes åt.

Dagens distans: 42 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Maths - 2023-05-16 11:43:08

Enormt att du kör ett marathon där lastbilarna knappt klarar sig fram!

#2 Klas-Peter Suneson - 2023-05-16 14:55:21

Är Du på väg in i eller är Du redan i Blue Mauntains? Jag läser mig till att det är ett mycket kuperat landskap med bergskedjor och dalar. Så vi förstår att det är en krävande delsträcka. Keep on running.

#3 Bengt - 2023-05-16 16:05:00

Härligt att höra att du springer på och att allt går bra. Härligt med människor som vågar visa sin uppskattning Det är mycket Inspirerande.

#4 John Jensen - 2023-05-17 14:40:23

Ditt skriveri utvecklas ju fortfarande. Helt galet att vid din ålder fortfarande utvecklas till att göra ännu intressantare blogginlägg. Bara för mig att tacka och ta emot för trevlig läsning var dag under din tur.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg