Kommentarer på Dag 6: Inte bara löpning


I Hood River passade jag på att tvätta mina kläder inne på en laundromat. Dessa finns i alla städer medan dom i Sverige helt försvunnit. Ändå har 85 procent av de amerikanska hushållen en egen tvättmaskin.

Dr Pepper är ok som sportdryck men inte utspilld över ett tangentbord. Häromdagen hade jag det så trivsamt på hotellet, bloggade med en Dr Pepper i handen men plötsligt svämmade flaskan över och tangentbordet gick inte längre att använda.

Småproblem av det här slaget kan bli stora problem för ensamlöparen i främmande land. Min filosofi har varit att så snabbt som möjligt försöka lösa saken, gör du inte det staplas problem på varandra och till sist måste du bryta. Just tangentbordet var lätt att lösa, bara köpa ett nytt (fast jag fick ett engelskt utan å, ä och ö).

Första punkteringen inträffade i The Dalles  Brukar bli 5-10 under ett coast to coast varför reservslangar är nödvändiga.

Många tror kanske att det är själva löpningen som är den största utmaningen under ett coast to coast. Men det gäller att försöka få allt att klaffa, hinna med alla vardagssysslor som tvätt, vara hel och ren etc, sådant vi knaappt tänker på hemma. Min största skräck är när tekniken börjar strula. Minns med fasa en händelse i Wyoming när skärmen på datorn plötslig blev svart Det enda som fungerade var Skype och min son kunde hemifrån fjärrstyra datorn, ge mig kommandon och återställa allt.

Under detta löp är det första gången jag fullt ut använder min mobil för annat än att ringa (tidigare skedde surfande enbart på datorn via wifi). Nu har jag ett riksäckande amerikanskt telebolag. Allt fungerade perfekt ända tills jag fick meddelande om att halva surfpotten var förbrukad. Så idag passade jag på att förköpa en massa gegabyte och nu kan mobilen användas på samma sätt som hemma. Jag lyssnar t ex väldigt mycket på Sveriges Radio och hänger med i nyhetsflödet. Det mesta är på gott men risken är att man känner sig lite för säker, tror sig ha koll på det mest och missar vad som rör sig i omgivningen.

Gårdagen var mycket besvärlig-löpningen fungerade dåligt, alldeles för lång distans, mycket gång och en massa annat försinkade mig. Raka motsatsen fick jag uppleva idag. Annars har jag tråkiga minnen från just den här delen av Oregon. 2012 hade jag en dispyt med polisen som hävdade att jag sprang på fel sida på Interstate 84, jag skulle ha trafiken i ryggen, inte springa mot trafiken. Helt galet trodde jag. Men det visade sig att polisen hade rätt, det var någon mycket lokal bestämmelse som reglerade detta.

Sherifferna Cody Callaban och Kyle Pceifer gav mig Gatorade.

Nu på nästan samma plats blev jag stoppad av två sheriffer med dragna revolvrar. Nej jag skojar, sherifferna hade istället Gatorade i händerna. Dom överräckte flaskorna till mig och jag fick en trevlig pratstund och fick lära mig en hel del om hur polisen är organiserad i USA. Det finns en mängd olika sorters poliser och just en sheriff är anställd av countyt.

Man blir bergtagen av det vackra landskapet i Oregon. Bilden från Frontage Road öster om Biggs.

Dagens distans till Rufus: 46 km
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Linda - 2023-05-11 10:08:55

This might help with typing the necessary Swedish letters: https://www.augustana.edu/swenson/genealogy/vowels#:~:text=%C3%85%20%3D%20Hold%20down%20the%20Control,keys%2C%20and%20type%20an%20a.

#2 Anna Hedvig Suneson! - 2023-05-11 10:08:58

Hallå?

#3 Jan Suneson - 2023-05-11 10:18:25

Ett lite tips för att spara på surfpotten är använda hotellets Wi-Fi för att ladda ner program från SR-play till telefonen. Det är enkelt och funkar mycket bra. Jag gör det nästan alltid i Alperna och i Turkiet

#4 Ragnar - 2023-05-11 10:43:26

Bra att du håller dig väl med poliserna. Fortsätt så! Du har ju genom åren haft din dispyter med lagens långa arm, särskild i Colorado, tror ja. Bry dig inte om vem som har rätt, du eller dom.

#5 Bengt - 2023-05-11 18:18:15

Vilken fantastiskt fin bild med poliserna och Gatorade. I Sverige skulle aldrig detta kunna ske att poliserna intresserar sig för något liknande. Jag förstår att du gillar att springa i USA där människor är mer nyfikna på att ta kontakt. Jag har sagt det förut men tycker att du ska försöka ge ut en bok när du kommer hem om dina möten på resan med människor och lite annat om löpning då och nu. etc.
Du har också ett inspirerande sätt att möta svårigheter med att aldrig bli frustrerad utan bara skaka av dig det och gå vidare. Jag önskar dig all lycka till i fortsättningen och mitt råd är att lyssnar på kroppen och är försiktig.

#6 Maths - 2023-05-11 20:08:20

Härliga sheriffer!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg