Kommentarer på Dag 3: Brevbäararen som går 56 km/dag


Abdullah är anställd inom United States Postal Service (USPS) med en "walking route". Det innebär att han bara går, inte kör bil, och bara delar ut post till hushåll som inte har brevlåda ute vid vägen.

Brevbärare i Amerika kan gå otroliga distanser i sitt jobb. Idag mötte jag min överman, Abbdullah, som går 56 km om dagen. Skulle en svensk brevbärare klarade det?

Utanför Portland blev jag stoppad av denne superman till brevbärare. Uniformen hade han hemma och nu var han bara ute och rastade sin hund. Lite stolt berättade jag springer i snitt cirka 5 mil (30 miles) om dan.

-Jag går 35 miles, sa han anspråkslöst utan att förringa min insats. Jag har en walking route.

Jag höll på att falla baklänges, inte bara av att jag var fruktansvärt trött. Har aldrig hört talas om denna typ av brevbärare. Abdullah var i högsta grad seriös och försökte inte lura en blåögd svensk.

-Och det finns brevbärare äldre än du som går betydligt längre än jag. Jag gillar jobbet och har haft det i 1,5 år. Det kan bli långa dagar och jag kan komma upp i 60 timmar i veckan.

Det finns tre kategorier av brevbärare i Amerika och dom med walking routes har det tuffaste jobbet, lönen däremot är den samma som hos de övriga. Walking routes finns enbart i stadsbebyggelse, fick jag veta. Det handlar om hus som inte har brevlådan vid tomtgränsen, ofta stora och pampiga hus.

Det här vore väl ett ämne för löpartidningar att skriva om? Skulle dessa stålmän/stå,kvinnor ställa upp i utmaningar typ "Spring tills du stupar" skulle de vara svårslagna.

Dagen blev som sagt tung, gick en hel del och benen kändes som bly. Kanske måste jag korta distanserna något men det kan bli knepigt eftersom körschemat liggerk tämligen fast. Men efter en vecka eller två anpassar sig förhoppningsvis kroppen.

Utslagna låg ibland helt öppet i gatukorsningarna och ingen verkade ta någon notis.

Portland ger ett sorgligt intryck. Redan då jag sprang här 2012 såg jag många uteliggare och drogpåverkade personer. Och det verkar ha blivit än värre. Skulle besöka en McDonalds i centrum men avstod; utanför vimlade det av narkomaner. Lika illa är det i andra stora städer, inte minst i San Francisco och värre har det blivit efter pandemin.

Nikes vackra löparbana i Beaverton.

Men utanför Portland finns det riktigt fina områden. Var även denna gång inne på området där Nike har sitt huvudkontor och sprang på företagets otroligt vackra löparbana. I området såg jag den ena elitlöparen efter den andra. Kanske var det anställda som var ute och lunchjoggade?

Dagens distans: 47 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lennart - 2023-05-08 08:42:06

Nää , det kan inte va möjligt att han går nära 4 ggr mer än nåt annat postbud. Det klarar bara en Björn =), Per vecka skulle va normalt. Har han inte cykel som vi hade förr..

#2 Klas-Peter Suneson - 2023-05-08 08:43:56

Över fem och en halv svensk mil varje dag på sin postrunda?
Men om man översätter en amerikansk miles till km så blir det mer trovärdigt?
Under åren 1990 - 2000 fotpatrullerade jag ensam dagtid i centrala Jönköping.
Då var den normala sträckan som jag då gick mellan 10-15 km om dagen. Ibland tog jag en längre promenad ut mot Huskvarna och Öxnehaga, då blev det något längre. Men bortsett från detta, blev din dag - BRA?

#3 Björn - 2023-05-08 09:08:29

#Lennart: Snittet för dessa med walking route är10 miles, läste jag nu.
#Klas-Peter: Det var också långt. Idag finns det väl knappt några fotpatrulerande kvar?

#4 Jan Suneson - 2023-05-08 12:09:15

Även om din löpform kanske inte är på toppen nu men det är din förmåga att skriva och hitta intressanta ämnen. Historien om brevbäraren var fantastisk. Tack!
Jag vet att Ragnar inte hjälper dig med översättningarna i år. Vem gör det. Inte har väll Google blivit så bra? Även om min engelska inte är så bra så kunde jag inte hitta några grammatiska grodor eller stavfel. Lutar åt AI. Berätta hur du gör för att få det så bra

#5 Otto Gullesen - 2023-05-08 17:45:40

Hei Bjørn. Fint å følge deg på veien igjen. Denne gang ekstra gøy. I og med jeg håper å følge i dine fotspor neste år. Eller kanskje en mer nordlig rute som US2. Uansett, du er en legende mht å krysse USA og jeg håper og tror du klarer denne og. Keep on running!

#6 Maths - 2023-05-08 20:30:08

Trivsamt reportage, hoppas benen blir lättare.

#7 Christoffer - 2023-05-08 22:28:47

35 miles låter mycket mem är inte omöjligt. 5 km/h ger knappt 12 h per dag. Med tanke på hur arbetssituationen är i USA så är jag inte förvånad.

Hoppas det lättar om benen framöver

#8 Olle - 2023-05-09 00:55:07

Det verkar fullständigt osannolikt att han går 56 km varje dag. En brevbärare har ju dessutom en del sortering och annat att utföra innan rundan. Nej, det måste vara per vecka. Han trodde säkert att du menade 30 miles per vecka :)

#9 Björn - 2023-05-09 16:45:57

#Jan: Googles translate har blivit mycket bättre, behöver bara göra små ändringar.
#Otto: Du har en trevlig tid att se fram emot. Du klarar det tuffa campinglivet och kylan men jag tror ändå det är en fördel att starta lite senare, kan vara väldigt kallt och blött i mars, april.
#Olle: Han sa att han kunde ha 60 timmars arbetsvecka och han lät trovärdig.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg