Kommentarer på Dags att ställa tävlingsskorna på hyllan?


Spurtar i mål i Bore Cup i Hemlingby, Gävle, efter 7,5 km i nysnö och modd. Foto: Maths Nilsson

Strax över 6-minuterstempo. Är jag så långsam och är det nu dags att ställa tävlingsskorna på hyllan? Svar: ja och nej.

Tävlingsåret 2023 har startat dåligt för mig. Hade hoppats på ”revansch” efter förra månadens fiasko i Björklinge men även andra deltävlingen i Bore Cup blev ett misslyckande. Nysnön och modden gjorde det tungsprunget och jag var slut redan efter första kilometern. Och jag som trodde att jag var i skaplig form . . .

Det är konstigt ändå; hur dåligt det än gått är jag aldrig särskilt besviken efteråt. Så gott som alla lopp under drygt 40 år som löpare har varit roliga, ja i alla fall när loppen väl är över. Har inte hållit räkning men det måste röra sig om flera hundra tävlingar. Det är väl bara någon enstaka som har bitter eftersmak och då handlar det om något brutet lopp, t ex en mara på Öland då jag var i mitt livs form men bröt när sluttiden inte skulle bli den förväntade.

Så länge det är roligt fortsätter jag alltså med tävlandet. Jag är ju ändå bara motionär och behöver inte bevisa något. Det är atmosfären runt tävlingarna, inte minst i Bore Cup, som är så trevlig.  Fast nog har mina tider jämfört med mina jämnåriga konkurrenter försämrats lite väl snabbt under senare år?. Någon bra förklaring har jag inte eftersom mängd och kvalitet varit densamma. Intervallpassen på gymmet har snarare ökat.

Det viktiga skovalet- karbonskor utan mönstring eller dubbat? Dessbättre valde jag rätt; dubbat.

Det är ännu inte kört i Bore Cup. Men för att vinna M70 (klassen har hittills bara haft tre deltagare) måste jag med mina två andraplaceringar vinna de två återstående tävlingarna. Jag säger som Gunde Svan:  Ingenting är omöjligt.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan-Olof - 2023-01-14 22:38:29

Bra skrivit Björn! Visst är det roligt att tävla när det går bra, men, som du skriver, gör man sitt bästa är det roligt efteråt även om det gick sämre än man hoppats. Rolig bild, ser ut som du springer med kjol, men det är någon tunna i bakgrunden som lurar ögat. En fråga - hur många mil höll Lidlskorna?

#2 Andreas - 2023-01-15 08:10:02

Håller med om det är roligt att tävla och att atmosfären spelar stor roll. Doften av liniment och alla glada och förväntansfulla löpare samt de som anordnar loppen gör det hela till något jag ser fram emot. Sprang Stadion maraton i helgen (1/2 maraton), kass tid men så kul att delta. Ett lyckopiller helt enkelt!

#3 Lennart - 2023-01-16 10:13:43

Vilopulsen visar väl hur bra syreupptagningsförmåga kroppen har, vilket är avgörande för att orka prestera? En enkel fingervisning om hur kroppen mår.

#4 Björn - 2023-01-17 10:57:17

#Jan-Olof: För tidigt att ge ett slutomdöme, skorna har hittills klarat 50 mil och lär nog hålla 50-100 mil till. Javisst ser det ut som om jag springer i kjol!
#Andreas: Instämmer. Har aldrig sprungit Stadion Marathon men har förstått att det inte är tävlingen man noterar PB, ingen under 3 timmar på maratondistansen.
#Lennart: Vilopulsen nog ok (ca 40), möjligen ett hårt intervallpass två dagar innan och ett krånglande vänsterben förklaringen.

#5 Lennart - 2023-01-18 06:42:14

40 låter väldigt bra, har själv runt 45 som lägst.

#6 Jan Suneson - 2023-01-18 11:53:30

Roligt att se en bild hemifrån då man är långt borta Alperna. Kämpa på


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg