Kommentarer på Min sämsta halvmara


Spurtar i mål på Slottsskogsvallen. Tiden 1.57 en besvikelse. Foto: Mölndals fotoklubb

Glad före start men tiden 1.57 blev en besvikelse.

Förberedelserna hade varit bra, löpningen under själva loppet kändes ganska ok och väder och bana ska jag inte klaga på. Därför blev jag förvånad när jag gör min sämsta halvamartontid någonsin.

Är jag verkligen så här lusig, är det slut med tävlandet nu? snurrade tankarna efter loppet. Men jag hade inte mer än kommit in i omklädningsrummet förrän tankarna på "revansch" dök upp. Det får bli en ny halvmara före årets utgång. "Borde" göra runt 1.50 eller lever jag kvar i fornstora dar då 5-minuterstempo var lugn jogg.

-Du är ändå 74, sa hustrun tröstande.  

 Det trista är att mina jämnåriga konkurrenter gått om mig. Försämringen har kommit lite väl snabbt, tycker jag.  2019 gjorde jag 1.40 och ifjol 1.48 (tävlade inte 2020) och årets tid från Kungsbacka med 1.53 räcker inte ens till en tiondeplats i M70. Att jag nu i Göteborg blev etta bland fem löpare i klassen känns som en pyrrusseger.

Nog klagat. Jag får försöka komma igen. I skrivande stund lutar det åt att det får bli på Jämjöhalvan den 12 november. Veckan efter springer jag en mara i Borås men maran I Växjö kommande helg ställer jag in.

En Hel Special, grillad med senap och ktechup på 7:ans korvkiosk på Vasagatan i Göteborg blev rena nostalgitrippen. Kiosken öppnade 1970 och jag var med från början. Men nog är korvmojen äldre än så, någon som vet?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 John Jensen - 2022-10-09 11:35:51

För mycket långspring i benen i år? Jag har själv ångest för en dålig tid över 2 timmar på Varberg Halvmara nästa helg efter att för första gången kommit under 4 timmar på Helsingborg Marathon (2 veckor efter Jönköping). Långspring fördärvar farten på oss unga i 60-års ålder och ännu mer för ni lite mindre unga i 70-års åldern. Men det ger sig. Tror att snabbheten återvänder till dig snart för att sedan försvinna i USA (om det blir av) men är naturligt. Men 1:53 i stark motvind på Kungsbacka halvmarathon går väll inte att jämföra med andra lättare lopp? Och tiden är oviktig tycker jag i ditt fall. Den mängden, med artros i knät, du klarar av har ju inte ens 99.9% yngre löpare kunnar göra.

#2 Lennart - 2022-10-09 17:35:50

Björn. Du kanske måste äta nyttig mat för att prestera bättre. Gott, men inte för mycket. Skulle vräka i mig så mycket näringsrik föda jag kunde i ditt ställe. Massor av frukt och grönt. Älskade det hemgjorda moset på Mariaplan, så jag förstår dig=).

#3 Lars L - 2022-10-09 21:47:21

Björn, halvmara är inget för dig eller mig, konkurrensen är alldeles för hård, många snabba löpare springer fortfarande halvmaror efter fyllda 70. Att jag råkade komma in bäst i klassen på Kungsholmen runt och att du gjorde detsamma i Göteborg är bara tillfälligheter. Jag tror som John att du skulle stå dig betydligt bättre på helmaran, passa på innan du går upp i M75 för där har du Anders Hansson i Vilsta. Själv har jag en knäskada som jag hoppas vara på väg att bli fri från, Växjö blir det inte, vi får se om det blir Höstrusket, Vintermaran eller en tågresa till kontinenten, det beror på hur träningen går, när jag blir färdig för en mara igen.

#4 Thomas Eriksson - 2022-10-10 19:51:02

Kom igen Sune! Kom igen!

#5 Björn - 2022-10-12 10:32:50

#John J: Har dragit ner på mängden i år. Så det är nog inte förklaringen.
#Lennart: Var lite provokativ när jag la ut bilden på korven. Förstår att det inte är så nyttig mat men en en hel special äter jag högst en gång om året. Kosthållet har lagts om under senare år och numera mest grönt, knappt något kött men under USA-löp är det fortfarande hamburgermenyer som gäller.
#Lars L: Rätt, jag har alltid placerat mig bättre på maran än på halvmaran. Annars gillar jag halvmaror bättre. Just nu ligger jag pyrt till i åldersgruppen med bara två månader kvar till M75 men läget ljusnar efter årsskiftet.
#Thomas: Absolut!

#6 Lennart - 2022-10-16 15:32:58

89 spänn för två korvar mos och dricka! Är jag gammal och inte hängt med i inflationen? Men nog är det dyrt! Verkar inte va nån hel special, eftersom den inte ser ut att ha något bröd. Man kan få 20 jättegoda nudelsoppor för samma summa=).

#7 Björn - 2022-10-16 20:52:21

Nej, billigt var det inte, inte 89 kr utan 99 kr. Brödet döljer sig under allt mos. Nudelsoppa under femman låter billigt. Fast då får man väl laga den själv hemma?

#8 Lennart - 2022-10-17 12:10:58

Jo-. Krossa nudlarna lite. Häll över kokande vatten, låt stå under grytan på eftervärme i åtta min. Eldorados är jättebra. Toppa med nån matsked grönt.
Superbt mellanmål för ingenting.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg