Kommentarer på Kan bli strandsatt i Tromsö


Lugnet före stormen? Ovisst in i det sista om jag kommer med mitt Sas-plan från Tromsö på måndag kl 13.55. Strejk kan ha brutit ut strax innan.

Springa till flygplatser är något jag är van vid. Den här gången blev det en rekognoseringstur ut till Tromsö lufthavn. Imorgon måndag flyger jag hem med Sas och då gäller det att hitta rätt här i bergen och vara ute i tid. Men kommer jag hem?

Sas håller oss resenärer på halstret. Pilotkonflikten är framflyttad till klockan 12.01 på måndag. Knappt två timmar senare går mitt direktflyg till Stockholm. Jag kan alltså få strejkbeskedet där ute på flygplatsen bara timmarna innan.

Ishavskatedralen är byggd 1965.Sprang över bron i förgrunden och det gungade under fötterna.

Nu är Tromsö inte värsta platsen att bli strandsatt på. Stan är en pärla; vacker stadskärna med en hel del äldre bebyggelse, omgiven av hav och snöklädda toppar och en stad som med sina 65 000 invånare andas välstånd.

Turister och joggare överallt. Här ska visst finnas ett 70-tal hotell. Mitt ligger nere vid bryggan, hotellet är fint och jag blev uppgraderad igen. Utanför fönstret ser jag lyxiga segel- och motorbåtar, två bogserbåtar, några fiskebåtar och i morse Hurtigrutten, som dagligen anlöper Tromsö med en nord och sydlig tur. Och från fönstret ser jag också den vackra Ishavskatedralen. Ändå vill jag inte bli kvar här.

I juli drog ”löpartävlingen” Spring till du stupar igång, där det går ut på att sammanlagt under månaden springa minst lika många kilometrar som summan av datumen (totalt ca 50 mil). Jag har varit med många år och ofta legat med i toppen. Så blir det dock inte i år eftersom mängdträningen nu trappas ner för att jag ska bli lite snabbare. Synd att utmaningen inte var i juni då jag sprang totalt 163 mil. . .

Hade tur att komma med mitt SAS-plan från Tromsö till Stockholm trots att strejken redan brutit ut. Oerhört nervöst och stressigt men jag är alltså hemma igen.

Veckans distans: 267 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2022-07-04 06:53:39

Inte strandsatt. Om det blir strejk på SAS, bokar Du om till M/S Midnattsol Hutigrutten syd, till Bergen. Därifrån tåg till Stockholm. En tidsmässig längre resa, men garanterad behaglig!
Keep on running.

#2 Ed. - 2022-07-04 11:35:15

Om du skulle bli fast i Tromsö har du en egen maraton att se fram emot. Jag brukade springa från centrum, ned till Sydspissen, upp till flygplatsen och över till Kvaløya (?Valön?), ned till Eidkjosen, över till Håkøya och spring runt den tills asfalten tar slut. Tillbaka samma väg, med möjlighet till en avstickare från Eidkjosen till Kaldfjord och kolla på alla fiskkassar. Gång/cykelbana hela vägen förutom på Håkøya.

#3 Ed. - 2022-07-04 14:54:58

Gpx-fil för Tromsö- Håköya
https://connect.garmin.com/modern/course/114732046

#4 Bernt - 2022-07-04 21:44:04

Det måste varit jätteskönt! Välkommen hem.

#5 Thomas Eriksson - 2022-07-04 23:51:04

Välkommen hem, vilket äventyr!

#6 Klas-Peter Suneson - 2022-07-05 05:16:25

Då har Du haft tur!
Ett bra slut på ett strapats fullt löp.
Kanske blir Du en av de sista passagerarna på det flygbolag som vi känner som SAS. Framtiden för bolaget är mycket osäker.
Men ett är säkert
Jeep on running!
Tack för denna gång.

#7 John Jensen - 2022-07-05 08:37:09

Skönt att du hittade hem igen även om det varit personligt trevligt att få ytterligare en veckas blogg från Tromsö eller ett reportage med bilder från Hurtigrutten (alternativet någon nämnde i tråden).


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg