Kommentarer på Dag 26: Polistransport


Två hjälpsamma poliser i Norsjö gav mig skjuts sista biten till hotellet. Efter att ha ställt en mängd frågor om mitt löp undrade de om de fick ta en bild på mig. De hade heller inget emot att själva ställa upp på bild.

När jag står och väntar på sista bussen i byn Kvarnåsen utanför Norsjö svänger plötsligt en polisbil upp.

-Hoppa in, vi kan köra dig.

Oj, jag blir alldeles paff. Vilken service, skulle precis trycka på knappen för biljettköp i appen men hann hejda mig.

Under färden in till Norsjö blev jag bombarderad med frågor. Någon så udda figur verkade dom inte ha sett på åratal. Poliserna berättade att de var stationerade i Norsjö men började varje arbetsdag med att köra från Skellefteå åtta mil bort. Brottsligheten i Norsjö, en av Sveriges minsta kommuner med 4 000 invånare, är låg, en i stort sett knarkfri kommun och god sammanhållning.

Att åka polisbil eller som igår buss är väl "fusk"? Nej, inte enligt mina regler. Motsvarande antal km tar jag igen någon dag senare.  Norsjö-Lycksele är 75 km och det är en för lång dagsetapp.

Vindelälven. På 60-talet stod striden om älven skulle exploateras, älvräddarna vann och 1970 beslutade regeringen Palme att Vindelälven inte skulle byggas ut.

Löpningen flöt på väldigt bra idag. Delvis berodde detta på att jag bestämde mig för att inte plocka några burkar, därmed undvek jag ett 50-tal små korta stopp som är både tids- och kraftödande.

Morgondagens löpning till ett privatboende i Järvträsk i Norrbotten (har bott där tidigare) blir relativt kort. Tyvärr ska det dock ösregna hela dagen och temperaturen inte överstiga 12 grader. Tajts, regnjacka och eventuellt mössa på!

Luffaren torkar sin tvätt som hängts upp på en tv på hotellrummet i Norsjö. Observera hårtorken mellan joggingskorna på golvet. Ifjol bodde jag också i detta rum.

Dagens distans: 60 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2022-06-17 21:39:23

Oj! Det blir säkert en förklaring. Polismännen ser glada ut, så det lär inte vara något alvarligt. Får vänta och se.

#2 Klas-Peter Suneson - 2022-06-18 08:19:45

Kul att Du fått en positiv kontakt med polisen! Om Norsjö är en liten ort, så är Järvträsk i Lappland ännu mindre. Bystugan är centrum. Väg 365 leder dig in i Arvidsjaur kommun. Skall bli spännande att se ditt kommande vägval. Avståndet till målet minskar hela tiden. Keep on running.

#3 Lennart - 2022-06-18 17:45:52

Vilket lyxliv. Tänk att ha råd att lägga så mycket pengar på att springa 40 dagar genom Sverige. Det är få förunnat..

#4 Ed. - 2022-06-18 17:50:35

@Lennart Ja, det kostar nog nästan lika mycket som en två-veckors till Thailand med familjen, och det är många förunnat.

#5 Lennart - 2022-06-18 18:11:32

Ja, det beror ju på vilken inkomst man har..om man har råd. Många har drabbats nu av skenande kostnader. Så ojämlikt samhället är.

#6 Björn - 2022-06-19 22:25:05

#Lennart: Jag ser inte det här som något lyxliv, mera som ett luffarliv. Men visst kostar ca 40 hotellnätter en slant. Just kontrasten mellan det ibland lyxiga och den enkla, tuffa tillvaron en hel dag ute på vägarna är lite av grejen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg