Kommentarer på Dag 25: Lycksele!


"Till minne av nybyggarna" heter den här skulpturen i Umeälven.. Nästa stora flod att korsa blir Vindelälven. Bor på hotellet i bakgrunden.

Det är lite skrämmande med dessa ödemarker. Under dagens etapp till Lycksele såg jag bara ett fåtal hus och flera av dessa var övergivna.

Morgondagens etapp till Norsjö blir likartad- inga samhällen, knappt några hus och dessutom backigt. Och värre lär det bli ju längre norrut jag kommer. Det gör att löpningen går tyngre. Att inta sin lunch vid sidan av vägen (idag i en busskur) och fäkta mot myggen och bromsarna ger ingen bra återhämtning.

Övergivna hus i Åttonträsk.

Dagens lunch.

Ifjol sprang jag också i det här trakterna. Då upplevde jag inte vildmarken som lika skrämmande. Och då hade jag inte ens en riktigt fungerande telefon vilket jag nu har. Mobiltäckningen med operatören Hallon (3) var närmast obefintlig, nu har jag Halebop (Telia) och kan om jag så vill till och med se på tv när jag springer. Radio (i regel P!) lyssnar jag på hela tiden och även de regionala radiostationerna.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2022-06-17 04:59:04

Med endast besvärande mygg och ilskna bromsar Tabanidae som sällskap, är det förståeligt att älvarna du sprungit utefter och över lätt blir förväxlade. Stenskulpturen Nybyggarna i Lycksele står i Umeälven. Hoppas att sömnen på Hotell Lappland ger dig lusten och styrkan till Keep on running! Vi är med dig!

#2 Björn - 2022-06-17 06:32:43

Hoppsan! Får ändra i texten till Umeälven. Dagens långa etapp till Lycksele fick första biten ske med buss. Men bussträckan hade jag dagen innan sprungit så inga km hoppades över.

#3 Elljussparisverige. - 2022-06-17 11:51:27

Hoppas vägbygget utefter torneälv är färdigt. Vad jag kommer ihåg från förra årets bilfärd däruppe så var det milslångt öde utefter den sönderhackade vägen. Inga direkta byggnader och säkert väldigt långt mellan dina busskurer.
Hejja på!!

#4 Pia - 2022-06-17 12:56:02

Hej! Träffade dig igår utanför Ica Lycksele och har nu läst mer om alla dina bravader. Inspirerande är bara förnamnet! Ser fram emot att följa ditt pågående äventyr. Hoppas du hittat något bättre myggmedel än de från Lidl. Rikliga mängder av Mygga är att föredra! Keep on running!

#5 Jan Suneson - 2022-06-17 17:13:48

Åter i Gävle efter 4 bra och intensiva dagar i Göteborg. Några berg bestegs ja även av Ylva. Jag har nu läst ikapp och glad att allt går bra.
Ta Pia på allvar och förse dig med olika myggmedel. Vansinne att köpa något på Lidl. Gör gärna en myggtest.

#6 Ulf - 2022-06-17 18:37:25

Kan tipsa dig om Löpargubben på Youtube:

https://www.youtube.com/c/L%C3%B6pargubben

Han är ett år yngre än dig.

#7 Björn - 2022-06-17 23:36:13

#Elljussparisverige: Hej Lasse! Springer inte längs Torne Älv men korsar den vid Vittangi.
#Pia: Ja, Mygga ska inhandlas. Lidls preparat verkningslöst mot de aggressiva myggen i Norsjö.
#Ulf: tack. Kollade lite.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg