Kommentarer på Dag 22: Heldag längs Ångermanälven


Turistvägen längs Ångermanälven  från Ed upp till Resele var lättlöpt och vacker, dessutom ingen trafik.

Det har sina fördelar med att springa längs floder. Det kan aldrig bli särskilt backigt oavsett hur höga de omgivande bergen är.

Ångermanälven blev min följeslagare idag upp till Junsele och kommer så att vara de närmaste dagarna. Områdena här är väldigt natursköna och det beror just på den mäktiga Ångermanälven.

Forsmo kraftverk med den vackra järnvägsbron från 1912. Totalt finns det 30 kraftstationer längs Ångermanälven och jag passerade idag en handfull.

Hos Handlar´n i Resele tog jag matpaus.  Fick USA-feeling där jag satt vid ett litet bord i oredan, några ortsbor kom fram och pratade och undrade vad jag var för märklig typ. Själv gjorde jag samma reflektion. Handlaren själv, en storvuxen man, hjälpte mig att tina upp en portionsförpackning med kyckling och ris som ortsborna levererat. Tur att man var hungrig eftersom det smakade illa, däremot slank flera av Handlar´ns  wienerbröd ner . . .

Imorgon Gafsele, lämnar då Västernorrland och springer in i Västerbotten. Nu om någonsin känns det verkligen som jag är i Norrlands inland.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2022-06-14 07:30:55

God morgon Björn!
För att hänga med, blir det eniro på nätet. Enligt turistinformationen befinner Du dig i Höga kustens inland. Man lär sig hela tiden något nytt. Ångermanälven är 463 km lång, har en medelvattenföring på 500 m³/s vid mynningen, därmed en av de största älvarna i Sverige.
Åter igen en by/samhälle som jag aldrig tidigare hört talas om Gafsele - byn som int stärn å. Byns nedlagda skola, har förvandlats till Gafsele Lappland Hostel. Ligger vid älvens strand Det blir nog ett fint boende för vila och återhämtning inför
Keep on running!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg