Kommentarer på Dag 19: Halvvägs!


Lunch på en stubbe tillsammans med myggen. När det inte finns några restauranger längs vägen är lunch i det fria enda alternativet. Inget bra alternativ, återhätningen blir dålig.

Äntligen halvvägs! Idag på min nittonde löpdag tog jag mig till Härnösand och har nu sprungit totalt 110 mil. Det  motsvarar halva totaldistansen.

Detta innebär ett dagssnitt på 58 km, mer än under något av USA-löpen. Det är egentligen för långa sträckor, idealiskt tror jag skulle vara 45-50 km/dag. Kroppen anpassar sig visserligen, jag är inte sliten men dagarna blir onödigt långa.

Återstår 21 löpdagar, andra halvan blir alltså på pappret något lättare. Men i praktiken blir det nog inte så eftersom Norrlands inland med ödemarker och backar ligger framför mig, tyvärr också två campingnätter. Att Lidls medhavda myggspray inte verkar så effektiv oroar . . .

Ingen brist på skyltar! Passagen mellan Åsäng och Stigsjö kyrka är 17 km. Underlaget med makadam var det värsta tänkbara, dessutom fruktansvärda backar. Här har jag sprungit två gånger tidigare men då var det bara vanlig grusväg.

Åker man bil mellan Sundsvall och Härnösand är sträckan 52 km. För löparen blir den cirka 64 km. Varför så mycket längre? Jo, på grund av att man måste ta omvägar för att undvika E4:an som är en 2+1 väg. Jag avskyr dessa vajervägar, livsfarliga och de skapar ogenomträngliga barriärer i landskapet för gångare och cyklister. Det borde vara krav på cykelbana vid sidan av en 2+1 väg när det inte finns vettiga alternativvägar. Den här gången väljer jag därför att inte följa E4:an längs kusten utan viker av in i landet via Kramfors och Sollefteå.

Morgondagen går just till Kramfors. Känns nästan som en vilodag, bara en mara . . .

Dagens distans: 66 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2022-06-11 07:45:38

Härnösand! Gästhamnen norr om bron i centrala staden. Servicen löst i samverkan med Hotellet tvärs över gatan. En bra lösning, den Jönköping borde ta efter.
När vi var där med båten, hade tobak fabriken precis lagts ned.
Nu rustar man Härnösands fängelse.
Vi skickar dig en hjärtlig hälsning från Tyresö, efter ett härligt student firande.
Hilma Suneson och Nellei Dyrefors
Jeep on running

#2 Bengt - 2022-06-11 09:33:33

Stort Grattis! Du inspirerar att det går att göra fantastiska fysiska prestationer trots att man tillhör kategorin äldre. Lycka till med fortsättningen.

#3 Bernt Hedlund - 2022-06-11 10:26:37

Grattis! Otroliga sträckor du gör dag efter dag!!!

#4 Anders - 2022-06-11 11:26:11

MYGGA ska vara ett bra myggmedel enligt test och finns bl a på ICA Apotek. Håller med om att vajerräcke borde kompletteras med cykelväg som ?löper? parallellt. Kramfors med huvudgatan Limstagatan är en metropol i Ådalen.

#5 Ragnar - 2022-06-11 11:39:14

Instämmer i din kritik av 2+1 vägar. Hur går ekvationen ihop? Man vill att folk ska cykla till jobbet och så tvingar man ut cyklister på långa omvägar med både backar och grus. (Just den väg där jag filmat dig under Holaveden Ultra). Sedan vi runt Tranås välsignades av sådana vägar har svåra olyckor också ökat katastrofalt med totalstopp av trafiken.

#6 Björn - 2022-06-11 17:00:07

#Anders: Tack för tipset, ska prova Mygga.

#7 Björn - 2022-06-13 07:56:50

#Anders: Hm, Mygga fanns inte på Ica Maxi, däremot andra preparat.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg