Kommentarer på Dag 13: Korsade Dalälven


Strax utanför Gysinge korsade jag Dalälven, som här bildar flera älvfåror. I Nedre Dalälvsområdet finns Färnebofjärdens nationalpark, gräns till Svealand och Norrland.

Att korsa Mississippi är stort. Att korsa Dalälven är kanske inte lika stort men nu har jag "bara" Norrland kvar.

Jag är också i Sveriges myggrike nummer ett. Just nu är myggplågan inte stor och hittills i år har det inte behövts några bekämningsinsatser. Fjolpåret var däremot ett helvete för såväl människor som djur.

Här kan man dagtid få betydligt starkare saker än en lättöl . . .

Ifjol var plågan extra stor i samhället Tärnsjö där jag idag stannade till för lunch. Jag beställde mjölk till pizzan men det var en dryck som personalen verkade helt obekant med. Istället ville man ge mig en massa små tetror med kondenserad mjölk som var avsedd till kaffet. Så det fick bli en lättöl.

När jag klev in i lokalen förvånades jag över att det fanns en stor bar med en massa spritflaskor. En kund fick upphällt sprit i ett stort glas och ingen verkade ta någon notis. Var det kanske i förebyggande syfte mot myggen?

Ultralöparen Jessper Flink kom körandes genom Tärnsjö i en nytillverkad Morgan. Han är en av Sveriges bästa ultralöpare. Notera vad han har på fötterna, det är hans löparskor!

I Gysinge har jag tagit in på ett nergånget vandrarhem, mitt klart sämsta boende under den här trippen. Det pågår ett dressyrläger i trakten varför det vimlar av hundar på vandrarhemmet. I morgon väntar Clarion i Gävle och kanske kan jag se fram emot ännu en uppgradering. 

Mitt otrivsamma rum. Notera språkfelet på tavlan i korridoren. Utomhus fick jag inga myggbett men väl inne på vandrarhemmet.

Dagens distans: 50 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 John Jensen - 2022-06-04 22:53:18

Äntligen fick du fint väder, det var du värd. Heja, heja!

#2 Jan Suneson - 2022-06-05 03:39:19

Dom säger nog vart här. Honom existerar överhuvudtaget inte och hej då säger man både då man träffas och skiljs.
Ring då du kommer till Clarion. Det blir inte lättöl.

#3 Klas-Peter Suneson - 2022-06-05 07:31:18

God morgon Björn!
Ja, när Du sprang över Dalälven har Du enligt tillgänglig uppgift passerat den biologiska norrlandsgränsen. En härlig bild på dig! Det är annat än den märkliga skalbaggen Stephanopachys substriatus, som man tydligen kan hitta i Färnebofjärdens nationalpark.
Dessutom Tjuvahalmen fyra län på denna lilla holme, lockar till ett besök. TACK!
Om Gysinge har mist sin storhetstid, så finns dock älven kvar.
Du skriver: I morgon väntar Clarion i Gävle och kanske kan jag se fram emot ännu en uppgradering.
Jag utgår ifrån att Du då firar med din bror Jan. 80 år den 17 juni! Ett stort GRATTIS från oss i Bankeryd.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg