Kommentarer på Vinterväglag i Bore Cup


Nej, benen är inte mina. En vurpa i en kurva på första varvet kostade förmodligen segern för Uppsalalöparen Jonatan Alvaeus, som också slog upp axeln. Men han verkade lika nöjd för det och kommer att stå som totalsegrare när Bore Cup avslutas i Björklinge om en månad.

 "Bitvis isigt men sandat (lite dåligt) på vissa ställen". Arrangörens varning före loppet var befogad, tog den på största allvar och slapp att ramla.

Bore Cup brukar innebära vinterväglag.Men idag när deltävling 3 sprangs i ett blåsigt Uppsala med några plusgrader såg gång- och cykelbanorn närmast vårlika ut. Så valet mellan dubbat eller odubbat var lätt. Uppsala Löparklubb bjöd på en ny, lättsprungen och rolig bana i Gränby. Men så var det det där med alla 90-graderskurvor. Där lurade isen och eftersom jag föll i Västerås (före loppet!) tog jag det extra försiktigt.

Samma med resan från Stockholm till Uppsala. En brand i ett ställverk några dagar tidigare hade skapat problem för tågtrafiken. För att inte missa tävlingen blev det hotell i Uppsala dan före. Hotellet var värt sitt pris, däremot inte tilläggsbiljetten på pendeln för sträckan Arlanda- Uppsala. 90 kr är rena rövarpriset! Strax före Uppsala dök en armé av biljettkontrollanter upp och plötsligt uppfattade jag min biljett som prisvärd!

Kanske har jag grejat totalsegern i Bore Cup i M70 men är lite osäker på hur man räknar poängen. Blev knapp seger idag, 5 km gick på 23:57. Svåraste motståndaren, Kjell Björk från Hemlingby LK, kom tyvärr inte till start och är nu ute ur leken.

Har nu ett brons och två guld i Bore Cup. Bilden efter målgång vid IFU Arena.

Egentligen är distanserna i Bore Cup för korta för mig. Passade därför på att anmäla mig till halvmaran Kungsbackaloppet i april.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan-Olof - 2022-02-22 11:15:42

Hej Björn, är det inget - Spring till du stupar - i år?

#2 Björn - 2022-02-23 19:16:43

Jo, och jag är med också i år men kommer inte att vara den som sammanlagt sprungit längst. Satsningen på Bore Cup gjorde att jag höll igen. Väldigt många har stupat i år men det ska jag försöka undvika.

#3 Ingmarie http://blog.yoging.se/ - 2022-02-24 19:39:26

Tycker denna vintern har varit ovanligt bedrövlig när det gäller isen. Kön för ortopedpatienter som behöver en operation är lika lång som vägen till Uppsala. :-O

Grymt bra sprunget av dig! Vad tror du själv är ditt recept på att du fortfarande håller så hög nivå?

#4 Björn - 2022-02-25 21:50:55

Kanske att jag hållit på så många år och inte minskat träningsvolymen på äldre dar. Detta och mest och lugn distanslöpning har nog också bidragit till att jag i stort sett fått vara skadefri under 40 år.
Ja, vintern har varit rätt besvärlig här i Stockholm. Men med joggingvagn är är det omöjligt att ramla.

#5 Ingmarie http://blog.yoging.se/ - 2022-02-27 21:12:37

Hel och frisk är såklart största "hemligheten"!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg