Kommentarer på Utklassad i Bore Cup


En 

LIka glad före som efter start. Jag fick dock storstryk av Kjell Björk (mitten), Hemlingby LK och klubbkompisen Lars Söderberg med ca 2,5 resp 1,5 minuter.

-Fina skor du har, sa Kjell Björk när vi stod samlade på startlinjen i säsongspremären på Bore Cup i Gävle. Om han visste hur rätt han hade!

Ja, mina Brooks karbonskor med helt slät sula var finfina för honom, inte för mig. Gud vad halt det var i snöslasket! I en liten nerförsbacke redan 50 meter efter start var jag nära att stå på ända. Måste ha fått hjärnsläpp när jag inte tog med dubbskorna.

Nu kan dock inte allt skyllas på skorna. Trodde att jag var i betydligt bättre form, senaste veckan hade allt känts bra. Nu hade jag mjölksyrakänning redan efter första kilometern. De knappt fyra återstående blev mest en plåga. Mina 27.41 är ett svagt result, de senaste parkrun har gått 2-3 minuter snabbare.

Ingen är för gammal för Bore Cup.

Bore Cup, som består av fyra deltävlingar på fyra platser (Gävle, Västerås, Uppsala, Björklinge), brukar alltid locka mångat tlli första tävlingen. Så dock inte i år, bara ca 40 löpare. Det är oroväckande lite- snittet per deltävling har legat på det dubbla under Bores 40-åriga historia. Det är är bara att hoppas på att årets nykomling Västerås blir en vitamininjektion. Manfallet i Gävle kan kanske förklaras med två år med corona men också strul med hemsidan. Arrangören ska dock ha beröm för att resultaten kom så snabbt ut på hemsidan,

Nu får det bli revansch i Västerås om en månad!

En vecka senare var julbocken nerbrunnen. Bedrövligt!

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ingmariehttp://blog.yoging.se/ - 2021-12-12 17:10:21

Halka försämrar tider avsevärt! Tror du inte det hade känts bättre om du haft färste? Eller var det mjölksyran som ställde till det?

#2 Jan Suneson - 2021-12-12 19:18:25

Det var verkligen halt i Gävle i går. Jag var nära att halka omkull på perrongen när jag skull möta Björn på Järnvägsrestaurangen. Björn var inte så ledsen för det det dåliga resultatet. Tack för att du tog notan.
Jag vet inte om Björn såg bocken, om inte här är en länk till hans webbkamera
https://bocken.gavle.se/kamera/

#3 Mårten - 2021-12-12 20:41:23

Det är länge sedan jag sett dig 0 en dag. Det måste väl ändå kännas skönt att
ta en dag som det kommer ?

#4 Löparvän - 2021-12-12 21:18:33

Ju lättare skorna är - ju mer plast är det i sulorna. Vita sulor är sämst enligt vad jag upplevt. Billiga skor med sv arta sulor har jag upplevt som bäst.
Vilka priser det ät på skor och det är inte skorna som gör dig bra som löpare.
Det är innehållet i skorna som ger bra tider. "Tiger" hette skorna på 70 talet som gjorde att jag löpte många lopp under 3 timmar.
Det som är sagt - är sagt - som sagt var.

#5 Björn - 2021-12-15 16:49:31

#Ingmarie: Det var nog kombinationen halka/mjölksyra som var problemet. På äldre dar är jag livrädd för att ramla, därför springer jag mest med joggingvagn.
#Jan: Jo, bocken såg jag. Fantastisk skapelse!
#Mårten: Stämmer. Och första deltävlingen kan man räkna bort, sedan börjar allvaret . . .
#Löparvän: Ja, löparskor kan vara dyra, särskilt karbonskor. Men med karbonskornas inträde har en enorm förbättring skett på skofronten. Skillnaden mellan svarta eller vita sulor är inget jag märkt.

#6 Helene - 2021-12-17 06:33:46

Tur att vi hann se Gävle bocken för i natt brann den ner

#7 Björn - 2021-12-17 10:27:40

Ja. En man i 40-årsåldern är anhållen. Nästa år får man ha folk på plats som bevakar dygnet runt. Borde med hjälp av FB vara enkelt att få ihop en ?vaktstyrka? som kan larma.

#8 Gävle bocken - 2021-12-17 18:09:48

Tråkigt. Lika bra att göra en mini bock i stället.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg