Kommentarer på Klättrade på årsbästalistanI mål i Helsingör på 4.06.25 efter vädermässigt vidriga förhållanden.

Förr gällde det att gå under tre timmar på maran. Nu är det fyra som gäller och om några år är det fem timmar.

Tävlingssäsongen för långdistans är över i Sverige så därför tog jag tåg och färja till Helsingör för att där springa en flack mara. Målet var att förbättra tiden från VSM i Göteborg och om möjligt försöka gå under fyra timmar. Jag lyckades delvis-4.06 var en förbättring med ca 7 minuter.

Tiden gör att jag nu klättrar från femte till tredje plats på årsbästalistan i M70. Efter loppet kändes det som ett misslyckande och tankarna dök upp på att i december åka till värmen i Malaga och springa en av världens bästa maratonbanor. Men jag ger mig, vill heller inte riskera något i rådande coronaläge.

Vädret var minst sagt vidrigt i Helsingör. Duggregn och bara någon plusgrad gör att det kan bli mycket kallt. Det är den vädertyp jag mest fruktar under USA-löpen. Första tanken var att skippa löparjackan och bara springa i långärmat. Hade jag gjort det, skulle jag ha blivit nerkyld.För en gång skull hade jag också ett par mycket bra löparvantar som stod emot regnet, annars tycker jag de flesta löparvantar är skräp.

Under loppet märkte jag att det droppade från mössan. Regn? Ja, men också svett och insåg att det gällde att dricka lika mycket under detta lopp som under en sommarmara. Förplägnaden var dock inte den bästa, kall Sprite i vätskedepåerna var ingen höjdare. Men dessbättre hade man Coke i de två sista depåerna. Kroppen svarade nästa direkt och krafterna kom tillbaka sista halvmilen.

Loppet hette Holger Danske Strandvejs maraton, gick längs Öresund, vacker och nästan helt platt bana, passerade några småstäder och vände i Gillelje. Allt mycket enkelt arrangerat, lite väl enkelt kan tyckas och osäkerhet rådde var vändpunkten egentligen var. Naturligtvis hade det varit mycket bättre om loppet körts under sommaren men danskarna är tuffa och arrangerar långlopp året runt. Nu blev tiderna ganska skrala överlag och jag hamnade strax under mitten av totalt 74 löpare, däribland en del svenskar.

Tävlingsåret är dock inte över för min del. Den 11 december drar Bore Cup igång med första deltävlingen i Hemlingby i Gävle.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Bengt - 2021-11-29 14:52:37

Bra kämpat och fantastiskt bra initiativ som vanligt. Hur tycker du Hokaskorna med karbon fungerar nu när du använt dem ett tag? Lycka till på Bore Cup!!!! Jag håller tummarna för en guldmedalj.

#2 Björn - 2021-11-29 16:33:43

Tack. Karbonskorna är mycket bra, känns lite som man studsar fram. Inga Hoka utan Brooks och de ska med på Bore Cup.

#3 Carina Berntsson - 2021-11-29 17:45:14

Hej!
Fantastiskt jobb du fortsätter lägga ner både på lopp och sammanställning av statistik.
Har ett resultat från Öland marathon i år. K60 3.54.06 inget toppresultat men ändock ett resultat som kan komma in i tabellen.
Med vänlig löparhälsning Carina Berntsson Kongahälla AIK

#4 Helene - 2021-11-29 17:46:21

Bra kämpat Björn och lycka till på Bore

#5 Björn - 2021-11-29 20:41:39

#Carina: Grattis, du är nu inne på listan som nummer fyra i K60.. Hade helt missat Ölandsmaran. Du var den enda från det loppet som tog sig in på listan.
#Helene: Tack. Du kommer väl till Bore? Och försök locka med några Vallentunalöpare.

#6 Olle - 2021-12-01 23:13:09

Synd att den inte gick söderut. Strandvejen söderut till Köpenhamn är vackrast.

#7 Tomas - 2021-12-02 09:44:30

Vad är det för löparvantar du har som står emot regn?

#8 Björn - 2021-12-03 11:55:47

#Olle: Banan var vacker även här men loppet skulle ha gått sommartid.
#Thomas: Märke Under Amour. De klarade vätan bra men de duger inte för temperaturer under noll. Mina vantar kunde man stoppa fingrarna i ett litet skyddande fodral under. Vet inte om den modellen säljs längre men här länk till snarliknande produkt: https://www.lannasport.se/sv/articles/1.2901.2140062/under-armour-convertible-gloves-dam?utm_source=kelkoose&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Under+Armour+Convertible+Gloves+Dam%2C+S%2C+


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg