Kommentarer på Äldre kan också


Övre bilden: Håkan Andersson (76062), 76 år, stånkar upp för första backen efter Grönsta och bakom följer 71-årige Jan Moritz (76063). Herrarna sprang 10 km, den tuffa Sista Milen på Lidingöloppsbanan.

Undre bilden; Tummen upp för vittröjade 82-årige Åke Leverin, som blev 2:a i M80 och sprang 4 km på imponerande 23.28 vilket innebär 5:51 min/km. Jämngamle Sten Odenblad (högra bilden) behövde dubbla tiden men denne kämpe har precis kommit tillbaka efter diverse skador.  Klicka för större bild!

När jag är ute och tittar på 70- och 80-åringarna på Lidingöloppet blir jag glad. Inser att om jag får vara frisk, kan jag ha minst tio år kvar som löpare.

Ja äldre kan, såväl gubbar som gummor. Många presterar förvånasvärt bra tider. Ta bara t ex Anders Hansson, 77 år, från Vilsta IK. För ovanlighetens skull vann han inte i år 70-årsklassen, det gjorde en en sju år yngre finländare, men Anders 46:04 på den stentuffa Sista Milen är väldigt bra. Han skulle ha vunnit om tiden åldersomräknats. Anders var 11 minuter (!) snabbare än vad jag gjorde för två veckor sedan under en provlöpning av banan.. Jag hade kanske kunnat kapa 5 minuter under tävlingsförhållanden men ändå blivit utklassad.. Respekt!

På Lidingö för två år sedan blev jag fyra i M70 men valde i år att inte ställa upp. Jag spar krutet till VeteranSM i maraton om två veckor i Göteborg. Förhoppningarna där är lågt ställda- allt under fyra timmar är "bra". Däremot passade jag idag på att "ge järnet" de tio kilometrarna från bostaden ut till Lidingö. Karboneffekten i de nya skorna var klart märkbar!

Även om äldre kanske inte alltid är så snabba är de ofta väldigt uthålliga. Därför är det roligt att kort omnämna en norrman, 61-årige Otto Gullesen (bilden ovan) som inspirerats av mina USA-löpningar och Holgerssonlöpet. Han har skaffat likadan joggingvagn som min och ska i maj springa från syd till norr i Norge. 

-Planen är cirka 6 mil/dag under 44 dagar, alltså ungefär 260 mil, berättar han.

Jag säger lycka till!

----

PS

2021-09-27

Idag meddelade Konsumentverket att man överväger ta till rättsliga åtgärder mot Göteborgsvarvet, som vägrat återbetala startavgifterna sedan loppet ställts in för andra året i följd. Jag har här på bloggen kritiserat Göteborgsvarvet för snikenhet och uppmanat deltagarna att kräva tillbaka pengarna. Om detta haft någon effekt är svårt att säga men ingen är oemottaglig för kritik. I förra veckan backade Göteborgsvarvet delvis och erbjöd ett "nytt lopp" (oklart om det blir en halvmara) i Göteborg den 6 november 2021 eller att man kan flytta sin startplats till Göteborgsvarvet 2022. Inga pengar dock tillbaka. Trots denna reträttt verkar Konsumentverket vilja driva ärendet vidare.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Christoffer - 2021-09-27 13:01:38

Man har ju en trevlig ålderdom att se fram emot om inget annat.

#2 Helene - 2021-09-28 16:53:42

Tack Björn ,ska tipsa min far om din blogg

#3 Göteborgsvarvet - 2021-09-28 18:35:54

Dom verkar ligga pyrt till. Bedrövlig image.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg