Kommentarer på Dag 60: "Kära Örebroare!"


Örebro slott och Skeppargränd i Arboga. Dagens löpning gick mellan dessa två vackra gamla städer. Vid framkomsten till Arboga var jag trött och nästan lika vimsig som kungen 1985.

Efter 60 dagar ute på vägarna börjar jag få svårt att hålla rätt på var jag befann mig dagen innan. Ja, nästan som kungen 1985 med den fatala felsägning på torget i Arboga då han hälsade Arbogaborna välkomna med frasen "Kära Örebroare".

60 dagar är mycket även om USA-löpen brukar handla om uppemot 100 dagar. Ärligt talat tycker jag att det kan räcka. Hemlängtan har kommit sakta smygande. Så målgången på fredag kommer lite som en befrielse. Så har jag bara känt en enda gång under ett USA-löp då såväl löpare som utrustning sjöng på sista versen.

SMHI utfärdade idag en klass 1 varning i Västmanland för stora regnmängder. Det regnade kraftigt under  nästan hela löpningen mellan Örebro-Arboga. Besvärligt? Faktiskt inte så farligt- har man en bra regnjacka med kapuschong som går att dra åt blir det varmt och ombonat. Jag frös inte det minsta och packningen höll sig torr under kapellet. Fast visst var det ren viljelöpning. Inte roligt. Och i morgon onsdag lär det bli ungefär samma väder då jag tvingas ta igen den överhoppade sträckan Arboga-Västerås, som nu skedde med tåg.

Andra gången jag serveras bruna bönor, nu med stekt fläsk. Vägkrogen hette Göthlunda Wärdshus.

Dagens distans 48 km.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2021-08-18 00:58:23

Kommer du till Gävle någon tisdag skall vi gå till Pigalle, Brynäs stamställe då det begav sig, och äta bruna böner med fläsk.
Bor du på Stadshotellet i Arboga? Om jag minns rätt var du inte så nöjd förra gången

#2 Björn - 2021-08-18 06:52:29

Nej, bor två nätter på fina Clarion i Västerås där gratis kvällsmål ingår i rumspriset. Hungrig luffare måste vara en förlustaffär för hotellet.

#3 Urban - 2021-08-18 07:40:43

Regn kan vara helt ok att springa i, men det beror mera på temperaturen och vinden. Igår trodde jag att jag skulle bli ensam nere på krillans ip, men istället var det ett tiotal motionärer där och sprang. Kul1Däremot så var det stora pölar över flera banor vilket är mindre kul.

#4 Björn - 2021-08-18 07:51:16

Är löparbanorna på Krillan upprustade nu? De har varit lappade och lagade under många år.

#5 Thomas eriksson - 2021-08-18 08:51:24

Var och när är målgången på fredag i Stockholm ? I fall ja är i närheten.

#6 Christoffer - 2021-08-18 10:19:46

Upploppet. Sällan är väl sista sträckan roligast i något lopp, eller när man ska sista biten på en lång körsträcka. Lätt att gasa på och hoppa över ett matstopp. Detta tror jag inte gäller dig med din erfarenhet.

#7 Tomas - 2021-08-18 12:04:50

Örebro gillar jag det är en fin stad och naturligtvis ska man uppleva den i sol och värme.
Petter Stordalen har hotell Borgen där som vetter mot vatten satt ute och njöt frukost där ganska nyligen... underbart .
Återanknyta till bruna bönorna som vid tillfälle 2 inte ser lika goda ut med min optiska avläsning som vid tillfälle 1
Rätt eller fel?ja bacon var ju ett allvarligt fel vid tillfälle 1, så behandlar man inte husmanskost då bör man överväga jobbyte eller äta rätten själv utan krav.

#8 Björn - 2021-08-18 14:46:36

#Thomas: Målgången sker på fredag ca kl 19 när jag nått min port på Tomtebogatan 30. Då är varvet slutet, det blir inga pukor och trumpeter. Jag springer direkt hem efter att planet landat på Bromma kl 17.
#
#Christoffer: Man borde känna glädje vid målgång men sista dagen är bara en vanlig dag för mig, så har det varit efter alla tidigare långlöpningar. Vad jag lärt mig är att inte slå sig till ro utan fortsätta livet som tidigare, dvs springa varje dag. Risken är annars att man blir deprimerad.
#Tomas: Hotell borgen låg jag på förra sommaren då jag sprang Stockholm-Höteborg tur och retur. Ett fantastiskt hus men rummet på Clarion på Lilla Gatan var större och bättre. Bruna bönorna i Kristdala något bättre trots bacon.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg