Kommentarer på Dag 40: Makterna emot mig


Observera vägskylten med 21 % lutning. Brudfjällsvägen sista milen fram till Håverud är den brantaste väg jag någonsin sprungit under mina 40 år som löpare. Några backar var så branta att det knappt gick att skjuta joggingvagnen uppför.

Ösregn, motvind, fruktansvärda backar, kallt, dyblöt, ingen regnjacka och en distans på 69 km. Hur det gick? Alldeles utmärkt!

De yttre förutsättningarna var inte de bästa under dagens löpning mellan Bengtsfors och Brålanda. Jag får bita ihop, skrev jag igår. Och visst fick jag bita ihop, dagen blev tveklöst den hittills tuffaste. Jag var därför lite förvånad att det ändå fanns krafter kvar när jag vid 21-tiden äntligen nådde hotellet i Brålanda. Gissar att jag kunnat springa någon mil till.

Den bortappade regnjackan gjorde att jag frös. När det återstod två mil bytte jag kläder i en av Västtrafiks busskurer. Halvnaken stod jag där och viftade bort bussar som stannade för att ta upp luffaren. Aldrig trodde jag att jag skulle behöva använda mina tajts, mössa och vantar. Mycket i packningen blev blött och alla kläder fick tvättas på hotellet.

Det känns lite som jag nu nått "civilisationen". Plötsligt började min telefon att fungera, jag har bra täckning och kan surfa och lyssnas på radio. Jag var annars på väg att skaffa ett Telia betalkort för att få optimal täckning. Det känns också som jag är hemma, jag ser Västtrafiks blåa bussar, ser skyltar där det står Uddevalla etc. Och imorgon når jag Vänersborg och därefter Mölndal (Göteborg), rena hemlandstonerna.

Slussningen, akvedukten och de vackra omgivningarna lockar stora skaror turister till Håverud. En kort stund tittade solen fram.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-07-30 06:21:53

Med andra ord kan man säga att du i detta etapplöp gjort ett sent Mandomsprov när de sämsta tänkbara förhållandena rådde både vädermässigt och topografiskt ja till och med klädmässigt då du saknade regnjacka.
Åter igen ditt humör blir en del av räddningen.
Kul bild man får på näthinnan när du står och byter om i busskur och bussar stannar ,lite i stil med Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann.
I rätta händer kan dina äventyr bli till en läsvärd och rolig bestseller.

#2 Thomas - 2021-07-30 09:23:42

Fanns det ingen jacka att köpa i Bengtsfors?
Otrolig prestation som sagts många ggr!

#3 Björn - 2021-07-30 16:51:42

#Thomas: Tveksamt, Bengtsfors är inte stort och den enda butiken jag såg var en modebutik Hon&Han. Dessutom kom jag lite efter 18 så det mesta var stängt. Det fina med en regnjacka med huva när det är kallt är att den också håller mig varm. Ska idag köpa en i Trollhättan där man har såväl Stadium som Intersport. I Vänersborg, där jag nu är, verkar sportutbudet begränsat.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg