Kommentarer på Dag 37: Luffarlunch i busskur


Det ösregnar och luffaren intar en sen lunch i en busskur.  Nallade ägg och smörgåsar från vandrarhemmets frukostbord men ärligt köpt nyponsoppa för pantpengar smakade gott. Luffaren har räknat ut att alla burkar och petflaskor han plockar kommer ge honom inkomster under Holgerssonturen på lite över 2 000 kronor.

Kontrasterna är lite av grejen under ett sådant här löp. Livet ute på vägarna kan vara hårt. Men vid framkomsten till hotellet kan lyxlivet börja.

Så var det i alla fall idag. Jag slapp campingstuga och vandrarhem och kunde se fram emot lyxiga Clarion i Arvika med storslagen och gratis kvällsbuffé. Men resan dit var ett slit, igen mycket backigt, ösregn de sista timmarna och till råga på allt en sk vajerväg. Dessa vägar där 100 km/tim råder är farliga för fotfolket, idag dock lite trafik och jag stannade vid möten.

Jag känner mig lite som en maskin. Hittills har jag inte tvivlat på att nå målet, stänger in mig i en bubbla och gnatar på i lugn takt. Det mesta har jag ju faktiskt varit med om och det känns tryggt. Ett knep är att hålla fast vid rutiner, inte slarva, göra bästa möjliga av situationen och inte ta några onödiga risker. Låter tråkigt och präktigt men det är vägvinnande.

Hade inte räknat med denna vajerväg. Fanns inga alternativvägar, dessbättre lite trafik och mestadels vajerlöst närmast mig. Är ändå förvånad att fotgängare och cyklister får vara här.

En klar miss under detta löp är att jag inte bytte teleoperatör. Hallon (3) fungerar utmärkt i Stockholm men har varit mer eller mindre värdelöst norr om Gävle. Jo, ibland kan jag ringa men surfa är hopplöst. Det är först när jag kan koppla upp mig på hotellens wifi jag får internetkontakt. På lunchrestauranger får jag snällt be om wifi, långt ifrån alla har, och man verkar ofta förvånad när jag frågar. Helt klart skulle jag ha Telia.

Under löpningen lyssnar jag mycket på nerladdad musik och jag har lyssnat på i stort sett alla Sommar i P1. Men skulle jag få för mig att lyssna på nyhetssändningar och icke nerladdade program, ja då är det kört.

Hotellet här i Arvika är så bra att jag stannar två nätter och avbokade hotellet i Årjäng, får fixa distansen med en bussteve. Nu väntar några dagar med regn men så länge det är varmt är det inga större problem.

Idag sprang jag 56 km och har nu sprungit totalt 217 mil, ett snitt på 57 km per dag. Är inte skadad, är inte sliten och har inga kännigar.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-07-27 09:14:27

Bra skrivet och sammanfattat.
Ja att du håller på rutinerna är en första grundsten att bygga ett säkert äventyr på.
Ditt lugn och behärskande vid uppkomna situationer är också vinnande koncept.
Regn under löp när det är varmt i luften är ofta en skön upplevelse.
Låter ju alldeles förträffligt att du känner dig stark och vital det är ju trots allt avsevärda mil du avverkat.
Ja Telia ska det vara vissa andra har fördelar men i mycket begränsad omfattning och funktion.

#2 Björn - 2021-07-27 11:31:49

Efter att i dag tänkt på dina funderingar kring att ha ett handtag på kärran som är höj/sänkbart. Ja, det kunde vara en fördel, testade med att sänka armen till ett fiktivt läge och det kändes bra. Men tyvärr, det är bara att gilla läget.

#3 Tomas - 2021-07-27 15:04:20

Ja såvida man inte påtalar det för dom som tillverkar babyjoggern.
Om en sån som du med den enorma erfarenheten av babyjogger nämner att en viss modifiering skulle vara värt att testa och att du då dessutom åtar dig blir den första testpiloten i sammanhanget.
Tänk om det blir en verklig förändring och den visar sig bli en uppgradering av babyjoggerns funktion.
Fler möjliga inställningar kan ju inte vara en nackdel.
Hoppas dom anammar ett testförsök med dig som 1:e pilot ,vem annars finns ingen och som sagt behöver inte då gilla läget .

#4 Vajerväg - 2021-07-27 17:48:14

Bilar som gör över två hundra och vajerräcke som ska undvika olyckor. Känns som utvecklingen går för snabbt. Bilar har funnits i ca hundra år. Sprungit har vi alltid gjort =). Lycka till nu!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg