Kommentarer på Dag 36: Omväg gav ny 7-milare


Backarna mellan Munkfors-Sunne var kilometerlånga, fullt i klass med vad jag mött i USA. Det var inte planerat att springa här och omvägen över Munkfors förlängde rutten med 15 km tillttotalt 70 km.

Mitt körschema har följts till punkt och pricka. Men idag var jag lite vild och busig och föll för frestelsen att springa en del av Klarälvsbanan.

"Blir det Klarälvsbanan ner till Karlstad?", frågade signaturen Mats här på bloggen. Nej, svarade jag. Men visst blev det Klarälvsbanan! Efter att ha passerat Uddeholm dök skylten upp (kom som en överraskning, borde ha känt till att denna cykelled på en nedlagd banvall startar just i Uddeholm). Dessutom har jag sprungit leden tidigare, då tillsammans med min bror Jan på rolerblades.

Det var ett bra val. Leden längs Klarälven är underbart vacker men man borde röja mer sly så att man bättre  ser den mäktiga och slingrande älven Att som jag nu gjorde springa medströms är perfekt. Det kändes som att jag flög fram de ca tre milen ner till Munkfors. Vågade inte stanna eftersom myggen var aggressiva. Priset jag fick betala var en rejäl omväg. Jan hade nog gillat leden som fått bättre asfalt, han skulle klassa underlaget som "tysk kvalitet".

Just nu bor jag på ett STF-vandrarhem i Sunne. Imorgon bär det av till Arvika och äntligen blir det ett finhotell.  Inga omvägar, jag lovar.

Branta nerförssbackar är lika dåligt som branta uppförsbackar.

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-07-26 08:54:22

Är det så att vandrarhemmen i dom trakter du sprungit/springer i håller lägre priser mot vad man kan uppleva mer söderut där priserna kan kännas alltför höga för att vara vandrarhem,som medlem i STF kanske man erhåller rabatter?
När man betraktar din babyjogger så får jag en fundering kring handtaget.
Skulle det inte finnas fördelar med att kunna variera vinkeln på det typ lite som ett racerstyre på cykel där man kan variera hur man vill hålla.
Där på cykeln uppstår ibland en känsla av domningar om man hållit en viss ställning ett längre tag därför bra med variationsmöjligjeten.
Tänkte på din besvärande hand och axelpartiet du känner av .
Springer du barfota i skorna ,om så upplever du det som en fördel?

#2 Tomas - 2021-07-26 08:55:40

Variationsmöjligheten ska det stå !

#3 Mats - 2021-07-26 10:45:14

Kanske inte så bra att jag frågade om Klarälvsbanan...men den är fin. Antar att du idag får ta dej an Frykdalshöjden på din väg mot Arvika. Men den klipper du i ett nafs.

#4 Omväg - 2021-07-26 18:12:37

70 km! Otroligt.

#5 Björn - 2021-07-27 00:36:42

#Tomas: Det har jag inte märkt. Boende med låg standard är inte prisvärda, kan kosta lika mycket som "riktiga" hotell. Köpte "klippkort" på Nordic Choise och nästan var tredje övernattning sker på den kedjan. Var dessutom tidigt ute med bokningarna så hotellnotan har kunnat hållas nere något.STf-rabatten är ynka 50 kr så där är jag inte längre medlem. Om handtaget: tveksam om det vore en fördel att kunna vinkla, man växelhåller i handtaget även om jag långa perioder kan ha bägge händerna på vagnen. Ang barfota; har nästan alltid strumpor på fötterna och springer aldrig utan skor.
#Mats: Frykdalshöjden var en utmaning.En skylt fanns på krönet. Backarna igår mellan Munkfors och Sunne var dock värre.
#Otroligt: Med tanke på backarna var det för långt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg