Kommentarer på Dag 34: Min tyngsta dag


Västerdalälven vid Äppelbo. "Pojken sprang ifrån dem fram till älvbrinken för att kunna se ner på älven, som flöt i en bred fåra djupt under honom. Helt nära gick en landsväg ner till älven, och de resandes färdades över denna på en färja. Detta var nytt för pojken, och han hade roligt av att se på det, men helt plötsligt kom en förfärlig trötthet över honom". Ur Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

Skenande puls och oförklarlig trötthet. Dagen blev den hittills tyngsta under Holgerssonlöpet men Coca-Cola mot slutet gav nya krafter.

Möjligen var det vätskebrist som däckade mig idag. Mina första 39 km till Vansbro utan restaurang längs vägen blev så jobbiga att luffaren tvingades lägga sig i gräset och sova. Då stannade en bil till och en kvinna klev ut och undrade om jag mådde bra.

-Ingen fara, jag mår prima, ljög jag.

Att pulsen rusat upp till 150-170 trots lättjogg har hänt en gång tidigare. Då var det också vätska som fattades. Idag hade jag bara vatten så jag drack för lite. Framme i Vansbro drack jag mängder av cola, maskinen gicki gång och allt blev normalt igen.

Morgondagen till Hagfors i Värmland kan också bli besvärlig- en dryg 6-milare utan restaurang. Men nu är kärran lastad med cola, nyponsoppa, bra lunchmat och choklad. Så jag ska nog nå hotell Monica ändå. Förresten, varför tro ni hotellet heter så?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Stefan - 2021-07-24 00:57:29

Springlåt eller Gånglåt från Äppelbo.
https://www.youtube.com/watch?v=3mKV3T9O4PI

#2 Christoffer - 2021-07-24 01:14:20

Tur du är erfaren och vet vad du ska göra när sånt här händer. Skenande puls är inte kul.

#3 Magnus Plantin - 2021-07-24 06:06:39

Monika Zetterlunds hemstad

#4 Elljussparisverige - 2021-07-24 09:54:37

När du kommer in i din lunk och allt flyter på,vad har du för andningsteknik?
Tänker du på hur du andas, exempelvis, två in och två ut eller något i stil med två in och tre ut?

#5 Tomas - 2021-07-24 10:23:04

Jag tror personligen att du inte ägnar tankar på hur du andas ,utan bara löper på så länge som inget oförutsett dyker upp som skenande puls då får du säkert tänka till och inte förta dig.
Oförutsett är nog inte rätta ordet i sammanhanget ,utan det är nog mer eller mindre förväntat att du ska få krångel eftersom du inte ? smörjer maskineriet ?
på rätt sätt under ogynnsamma förhållanden det är ett onödigt risktagande som i värsta värsta fall kan övergå i något allvarligare men du vill hålla flaggan högt även när du ligger i diket.
Kämpaglöden är det inget fel på!

#6 Maths - 2021-07-24 17:28:30

Se upp för kaliumbrist i värmen. Lätt att elektrolyterna i kroppen späds ut lite för mycket vid högt vätskeintag.

#7 Motivation - 2021-07-24 18:32:33

Pallade inte med 27 grader idag. Funderade på vad som motiverar dig när du springer. Är det upplevelsen eller känslan . Naturen är en motivation.

#8 Mats - 2021-07-24 22:53:47

Blir det klarälvsbanan mot Karlstad?

#9 Björn - 2021-07-25 01:09:50

#Stefan: Tack. Den låten är jättekänd och riktigt bra men att den kom från Åppelbo,visste jag inte.
#Christoffer: Bra att ha pulsklocka i sådana lägen för annars förstår man inte varför man är trött.
#Magnus: Javisst! Och hon har ett museum här också.
#Eljusspår, Maths: Nä, andningen är inget jag tänker på.
#Motivation: Inget konstigt att du inte pallade. För mig som har ett körschema att följa och "måste" ta mig från ort till ort är det lättare, det är bara att ge sig ut. Drivkrafterna är nog flera men just min ålder (73) gör att jag blir glad över att kunna springa så här långt. Naturen och allt man får se är naturligtvis en annan drivkraft. I USA är det mötena med vanliga människor, på hemmaplan ligger jag lågt.
#Mats: Nej, men borde kanske ha tagit den (har dock tidigare sprungit på den nedlagda banvallen). Att jag undviker Karlstad beror på att att det är vajervägar och mycket trafik i området.
#Maths: Ska tänka på det. Äter ändå ganska allsidigt, även frukt och grönt, så kalium bör jag få i mig.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg