Kommentarer på Dag 32: Dalarna!


Högheds fäbod utanför Orsa i Dalarna (är det inte en vildgås på högra skorstenen?). "Människorna buro under skämt och glam vatten och ved och allt, som hade fraktats på kärran, in i den största stugan. Snart trängde rök ut ur skorstenen. Och så slogo sig fäbodjäntorna, vallgossen och de vuxna karlarna ner kring en flat häll ute i det fria och började spisa". Ur Selma Lagerlövs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige

Heureka- jag har funnit hjortronmyrarna! Nu har jag plockat tillräckligt med hjortron och ska det plockas mer får det bli till uppköparna.

Söder om Noppikoski (vilket lustigt namn, från finska skogsarbetare) bromsade jag in kärran och gav mig ut på en stor myr. På en timma gnodde jag ihop cirka 2 liter. På ett vandrarhem i Orsa, där jag nu befinner mig, blev det ännu ett kok.

Bra utdelning från myrarna.

Bra utdelning också från pantbanken.

Löpningen går väldigt bra och idag var det löpning även uppför de brantaste backarna. Har hittills sprungit 186 mil, långt mer än hälften och ett dagssnitt på 6 mil.

Imorgon väntar en enkel campingstuga utan vatten i Johannisholm, därefter Äppelbo och på lördag Hagfors i Värmland.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-07-22 06:15:00

Det rätta namnet är Högheds fäbod.
Från det ena till det andra hur står det till med den hand du hade problem med är du besvärsfri ?
Har du ändrat något eller varierar du något för att mildra påfrestningarna på det statiska hållandet i joggern ?

#2 B - 2021-07-22 07:07:00

Bra, jag ändrar felstavningen direkt. Jodå, tummen är bra nu efter att den tidigare också hoppat ur led vid tryck, något som varit mycket smärtsamt. Däremot har jag lätt värk i axelpartiet, dock egentligen inte under löpningen utan mera nattetid, troligen artros. Artrosen i knät har jag lyckligtvis inte känt av på många år.

#3 Jan Suneson - 2021-07-22 13:52:10

Finns macken I Noppikoski kvar?
Det här hände mig i mitten av 60talet på väg upp till Jämtland för skidåkning. I Orsa visade bensinmätaren på halv tank. Någon sa att det fanns en mack i Noppikoski. I nedförsbacken mot macken upptäckte jag att det var en IC (OK) mack. Då var det helt otänkbart för mig att handla på något som liknade Konsum. Vi kom till Sveg men fick bogsering den sista kilometern.
Jag tror aldrig att jag har sett så fina hjortron.

#4 Maths - 2021-07-22 15:38:25

Fantastiskt starkt gjort att klara både hjortronplockning på myrar och långlöpning. Sägs vara superbär för löpare.

#5 Tomas - 2021-07-22 19:14:20

Kanske eller högst troligt kan en sjukgymnast rekommendera/föreslå att du gör vissa specifika rörelser med armen/skuldran under belastning som stärker muskler just runt det ömma partiet något i stil med som du gör med knäleder/underben under belastning.
Värt ett försök men man får nog räkna med att det kan ta avsevärd tid innan det ger resultat.
Det är ju många timmar du springer och att då dessutom lägga till tid till gym. kräver sitt upplägg men det är ju något du redan gör idag.

#6 Ragnar Suneson - 2021-07-22 20:29:54

Förvånar mig att du vågar gå omkring så orädd. Just trakterna norr om Orsa lär ju vara det björntätaste området i Sverige. Jag och hustrun hade en orolig natt svartcampande med husvagn just i trakterna av Noppikoski. Trodde att vi närtsomhelst kunde få en björnram genom de tunna väggarna.

#7 jörn - 2021-07-23 00:24:20

#Jan: Ja, tror det är en Shellstation. Också restaurang och vandrarhem. Toan var intressant; tapetserad med gamla tidningar med nyheter från 2:a världskriget och diverse katastrofer. Ofattbart att du var så rabiat och nobbade OK och Konsum.
#Maths: Superbär? Och jag som av snålhet knappt ätit ett bär, åt bara halvmogna som inte dög till sylt . . .
#Tomas: Jo, jag har tänkt på det där och får ta tag i axelpartiet bär det blir ordning på gymmandet igen.
#Ragnar: Visste inte att du var björnrädd. Fast det är jag också. I Wyoming varnade man turisterna för björnarna och man råddes hänga upp matpaketen i träden. Jag campade på ett bord placerat på en rastplats och på morgonen kikade jag ut försiktigt ut från sovsäcken när jag hörde mystiska ljud utanför. Nej, det var ingen björn utan ett par ekorrar!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg