Kommentarer på Dag 7: Sundsvallsbron en en bro för alla


Notera den breda cykel- och gångbanan på höger sida av bron. Självklart sprang jag över bron, som mäter 2 109 meter inklusive anslutningar och 1 420 meter mellan landfästena.

Tack Trafikverket och Sundsvalls kommun för att ni såg till att Sundsvallsbron också är öppen för cyklister och gångare. Det är varken Ölandsbron eller Öresundsbron, något av en skandal.

Det har hänt mycket i Sundsvall de senaste åren. 2014 stod Sundsvallsbron klar, Sveriges tredje längsta vägbro. Bron spänner över Sundsvallsfjärden och är en del av E4:an. Genomfartstrafiken inne i stan har avlastats, industrimark har tagits i bruk och kajerna längst in i fjärden har kunnat bebyggas. Såväl bron som den nya bebyggelsen är riktigt läckra skapelser, tycker jag.

Stenstaden Sundsvall växer längs vattnet och flera av de nya husen är byggda i trä. Den anskrämeliga hotellbåten tillhörande Good Morning Hotels har tidigare legat i Göteborg.

I och med dagens löptur över Sundsvallsbron har jag nu sprungit på de fyra längsta vägbroarna i Sverige. Öresundssbron är längst följt av Ölandsbron, Sundsvallsbron och Höga Kustenbron. Öresundsbron har aldrig varit tillåten for fotfolket men öpnnades i samband med invigningen och löpartävlingen Broloppet 2000. Ölandsbron sprang jag över på 70-talet men sedan 1995 råder cykel- och gångförbud. Egentligen en skandal eftersom Öland är ett cykeleldorado men trafikriskerna är stora. Däremot är det konstigt att det är tillåtet att cykla och promenera över Höga Kustenbron som saknar vägren och där hastigheten är 110 km/tim.

Dagens löpning blev relativt kort, 40 km. Imorgon blir det en tuff etapp till Härnösand.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2021-06-26 12:55:19

Bra Björn äntligen har jag hittat min gamla husbåt. Ja den är ful men rummen och frukosten är bra. Jag har mönstrat på många gånger i Göteborg. Kanske tar jag tåget upp till Sundsvall och går ombord. Ja Sundsvall är en trevlig stad.

#2 Elljussparisverige - 2021-06-26 16:40:03

Var där för två år sedan och sprang elljusspåret på Norra och Södra Berget.
Kom från Arjeplog via Piteå och ner till Sundsvall.
Lyxade till tillvaron och tog in på hotell i två dagar, anledningen var att Casino Cosmopol som numera har stängt, hade två turneringar i poker dessa dagar. Första kvällen vann jag turneringen, Texas Holdem turnering, och var aldrig motiverad att spela turneringen nästkommande kväll, så istället blev det några mils löpning mellan bergen för att springa dessa elljusspår, dag två.

#3 Elljussparisverige - 2021-06-26 17:28:40

Hej , var hittar man din hemsida!=).

#4 Elljussparisverige - 2021-06-27 07:35:50

Prova gå in på #elljussparisverige på Instagram :)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg