Kommentarer på Dag 9: Löpet är över


Handikapplats och ansiktsmask på pendeln hem från Gnesta. Totalt blev det 49 mil på nio löpdagar. Det gör ett snitt på 54 km/dag vilket är samma som jag hållit på mina Coast to coast som dock varit tio gånger längre.

Hur kul var egentligen "Kalmarlöpet"? Inte särskilt, om jag ska svara ärligt.

När löpare berättar om sina strapatser på Facebook är allt så jäkla bra. Ofta skryt men också överdrivet positivt. När jag nu gör en kort summering får du läsa något annat.

Var det roligt?

-Sådär. En tvåa på en femgradig skala.

Varför så lågt betyg?

- Vädret förstörde det, kallt, regnigt, blåsigt och en dag med hagel. Några matstopp  var utomhus och jag frös som en hund.

Under min sista dag sken solen ibland men det var ändå kallt att sitta ute, inne vågade jag inte sitta för där kryllade det av folk. Bilden från Uvsta Östergården utanför Gnesta.

Något annat att klaga på?

-Också svinkallat på hotellrummen, även på de fina hotellen. Fick ibland sova med kläderna på. På ett boende var det så trångt att det inte fick plats en papperskorg eller ett litet skrivbord. Men dyrt var det. Rutten kändes också si så där.

Men något måste väl ha varit bra?

-Jodå, trevligt löpsällskap under mina två dagar med trion som sprang Söderköping-Kalmar (ca 30 mil). Men att springa ensam har jag heller inget emot. Och de svenska hotellfrukosterna är mycket bättre än de amerikanska.

Hur var formen?

-Varken bra eller dålig. Överraskades av lätt träningsvärk, dock inga skadekänningar så det ser ändå positivt ut inför Nils Holgerssonlöpet i sommar. Men nog har jag blivit långsammare. Gissar att jag varit starkare om det varit varmare.

Några råd du vill ge?

- Gör den här typen av äventyr under den varma delen av året. Planera rutten så du slipper luncher utomhus. Spring som vi gjorde med vagn, ryggsäck duger bara några dagar.

Min rutt: Stockholm-Järna-Nyköping-Söderköping-Valdemarsvik-Gamleby-Åtvidaberg-(Linköping)-Norköping-Gnesta. Mellan Linköping och Norrköping åkte jag regionaltåg och mellan Gnesta och Stockholm pendeltåg.

Dags nu för vila?

-Nja, jag är en runstreaker så det blir fortsatt löpning varje dag men inga 35-40 mil/vecka.

PS

På måndag springer jag till Lidl och köper ett par joggingskor på rea för 199 kronor. Erfarenheterna från två tidigare köp är mycket goda.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Christoffer - 2021-05-09 15:59:26

Uppskattar att du är uppriktig och nej det verkar inte ha varit trevligt väder. Våren känns sen i år men det är kanske bara i motsats till senaste årens rekordvärme. Svårt att planera sånt i förväg. En vecka senare och du hade fått 20 grader.

#2 Elljussparisverige - 2021-05-10 11:19:42

Fick du med några erfarenheter inför Holgerssonresan? Hur ser din rutt ut?

#3 Björn - 2021-05-10 18:39:08

#Christoffer: Ja, vi hade otur med vädret. Fast det var bara jag som klagade. På äldre dar fryser jag allt lättare.
#Elljuspår: Ja, några erfarenheter. På Holgerssonlöpet kommer det bli flera buss- och tågstevar. Den här gången åkte jag t ex regionaltåg mellan Linköping och Norrköping (men fuskade nu med att inte ta ta tåget tillbaka- på Holgerssonlöpet ska det inte bli några överhoppade sträckor. Jag kommer att ligga 2-3 nätter på vissa hotell, ingen camping. Rutten planeras just nu. I grova drag: start Stockholm 19 juni, följer Norrlandskusten och vänder in i landet efter Piteå, ner på västkusten till mitten av Skåne, över till Öland och Gotland och därefter hem till Stockholm. Kanske 350 mil för att ta alla 25 landskapen.

#4 Elljussparisverige - 2021-05-10 20:02:43

Fantastisk, vilket äventyr! Jag åker norrut efter midsommar mot Haparanda och Karsuando, där de ostligaste och det nordligaste elljusspåret ligger.
Kommer säkert stöta på dig på din resa norrut.

#5 Jan Suneson - 2021-05-12 22:11:48

Hej
Jag har varit dålig på att följa din sida de senaste veckorna men har nu läst i fatt om Kalmarlöpet. Även om löpet inte var en höjdare så var texterna och bilderna intressanta. Östergötland är en blind fläck för mig. Jag måste ha varit sjuk i 4an då vi läste om landskapet. Nu vet jag lite mer.
Face Book skickar mig minnen vad jag skrev och gjorde idag tidigare år. Idag för sju år sedan sprang du i snöovädret i Ceder-City UT. Jag har åter postat allt på min FB. Nostalgiläsning om du vill.

#6 Östergötland - 2021-05-16 18:23:38

Jag kommer ihåg att Norrköping där jag gick i skolan är uppkallat efter ett nor , avsmalnat vattendrag, (trivial pursuit.)

#7 Daniel - 2021-05-21 07:15:51

Uppfriskande med en ärlig recension!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg