Kommentarer på Dag 7: Är jag en knarkliga på spåren?


Varje ask innehöll 16 tabeltter och varenda ask var tömd på sitt innehåll. Skumt.

Mystiken tätnar. Vem har kastat ut läkemedelspaket med diarrépiller längs större delen av riksväg 35? Nu har jag kanske svaret.

Under dagens löpning funderade jag mycket på de hundratals paket av diarréläkemedlet Dimor jag dagen innan sett. Teorin om att en lastbil tappat några kartonger förkastades snabbt. Och att magsjuka knaprat pillren var osannolikt.

När jag idag inledde löpningen från Åtvidaberg mot Linköping fortsatte paketen att dyka upp. Nu blev jag riktigt nyfiken. Det är ju inte klokt, här ligger diarrépiller för tusentals kronor utspridda på en vägsträccka på över fem mil. Jag började därför öppna och kolla det ena paketet efter det andra. Alla tomma!

Någon har alltså petat ut pillren och sedan kastat ut askarna. Varför? Troligen något brottsligt. Dimor och liknade diarréläkemedel används nämligen i missbrukarkretsar. Normalt ska man ta 1-2 piller men i mycket höga koncentrationer på 50 till 100 tabletter kan de ge opioideffekt.

Kanske har askarna stulits eller smugglats in av en knarkliga? Under bilfärden mot Linköping har man suttit och petat ut varenda piller för att sedan sälja dem på svarta marknaden. Askarna kan inte ha legat i gräset mer än under några dagar. Möjligen kan polisen säkra spår och därför har jag tipsat dem.

På nätet läser jag attt folk avlider i överdoser av den här typen av diarrepreparat. Att lagligt köpa "knarket" på apotek är dyrt och apoteken har numera börjat förvara askarna bakom disk.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Dimor - 2021-05-07 04:17:54

Tragiskt, vilken idiotidé.

#2 Tomas - 2021-05-07 10:28:02

?Knarkspåret ? blev ett sidospår i löpspåret.
Hoppas inte samma inträffar under Nils Holgersson löpet för då kommer nog intresset att falna betydligt.
Vår värld blir inte mindre knäpp,så att hålla fokus blir alltmer betydande om vi inte totalt ska irra bort oss i allsköns jävligheter.

#3 Jan-Olof - 2021-05-07 16:00:06

Björn - du har säkert rätt i antagandet om tabletterna. Läste i dagens DN om en HBO-serie som handlar om opioidkrisen i USA, där folk blir beroende av läkemedel som missbrukas. Dimor innehåller tydligen en opioid, som vid stor konsumtion kan leda till beroende.

Det verkar som du har otur med löparvädret igen. Hoppas på lite mer sol och värme de sista etapperna hem till Stockholm.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg