Kommentarer på Dag 6: En skitsak


Vad finns i asken? Ja, innehållet överraskade.

Hade jag mot förmodan drabbats av akut diarré under dagens löpning skulle hjälpen ha varit mycket nära. Längs vägrenen låg hundratals askar med ett läkemdel mot just dessa besvär.

Ja nog har man sett märkliga saker kastade/tappade längs vägarna. Men det här tog nog priset. En bit utanför Överum på väg 35 mot Åtvidaberg såg jag en hög med små platta pappaskar. Eftersom det regnade och var kallt stannade jag inte till.

Askarna fortsatte att dyka upp, nu inte i högar utan i enstaka exemplar med någon kilometers lucka. De låg i gräset vid sidan av vägen och många av askarna såg ut att vara öppnade. Till sist var nyfikenheten väckt; vad är det här för något?

I paketet där fliken på ena kortändan gått upp såg jag några kartor med bruna tabletter. Och på utsidan av paketet kunde jag läsa ”Vid tillfällig diarré”. Det måste alltså ha varit någon lastbil som tappat sin last, ett större paket hade kanske gått upp och innehållet spridits ut på en sträcka av ca två mil.

Om jag behöll  några askar för eget bruk? Nej! Väl framme på hotellet kollade jag närmare upp preparatet (Dimor) på FASS.  På bipacksedeln stod: Ta inte detta läkemedel för något annat än dessa avsedda användning. Självklart lyder man sådana råd!

Idag skildes jag från gruppen  som fortsatte mot Kalmar medan jag sprang mot Åtvidaberg. Nu återstår ett par dagar innan jag är tillbaka i Stockholm.

Dagens etapp från Gamleby till Åtvidabergs hotell blev 48 km. Vidrigt löparväder- kallt och regnigt och inget lunchstopp. Hade planerat in en extrasväng till Falerum på kanske en mil för att få lunch men orken fanns inte. Jag hade behövt några energipiller istället . . .

Keep on running!

PS

Begreppet "löparmage" används flitigt i löparvärlden och betecknar bl a magkramp och diarré.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Dimor - 2021-05-06 16:36:10

Kanske för gamla. Dom som slängde ut dom hade säkert humor !.

#2 Björn - 2021-05-06 20:19:38

Tror inte det. Knarkare eller knarklangare i farten.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg