Kommentarer på Nästa Täby


Runriket i Täby och Vallentuna är världens runstenstätaste trakt. Denn vackra runsten står längs Skålhamravägen i Täby kommun, en kommun där jag planerar att springa på varenda väg/gata.

En citronfjäril fladdrar förbi. I ett vägdike ser jag några tussilago. Ja, vägarna nästan lyser som guld- fast mest är det tomburkar av märket Norrlands Guld och en och annan grön Carlsberg och Åbro.

Löpningen blir inte riktigt som jag tänkt mig. De enorma mängderna tomburkar längs löpvägen distraherar. Burkarna är som lingon och blåbär- jag måste bara plocka dem. På en kanske 1 km lång sträcka längs Täbyvägen plockar jag ett 60-tal burkar och turligt finner jag en sopsäck att lägga dem i. Lite senare på Lidl i Enebyberg omvandlas min vägskörd till nära 1 kg punschpraliner.

Idag inleddes ett nytt gatuprojekt; att springa på alla vägar/gator i Täby. Kommunen ska ha runt 650 gator men det blev inte så många, sprang mest på Skålhamravägen, en gammal vikingaväg med flera runstenar och någon hällristning.

Täby kommer att ta tid eftersom kommunen ligger så långt bort, fyra mil t/r hemifrån. Det kan jag naturligtvis inte springa så det får bli cykel dit och hem (jag åker inte kollektivt under pandemin). Men även cykel är jobbigt, har ingen vana, blev väldigt trött i lårmusklerna och det satt i dan efter. Riktigt alla vägar kommer jag inte klara. Hur tar man sig t ex ut till Bastuholmen i Stora Värtan?

En luffare i senaste numret av Situation Sthlm.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pontus - 2021-03-31 07:51:37

Vad kul att du ska springa i min fina hemkommun. Otroligt många fina löpvägar och runstenarna är jättefina. Ser fram emot ditt nästa inlägg. Varifrån kommer alla burkarna undrar man, de flesta i Täby är ordentliga.

#2 Tomas - 2021-03-31 10:04:33

Kanske är det så att Täby utöver att vara Runstensrikast också är tomburkrikast.
Det förtar en del av naturprakten men bra att du bryr dig och tjänar på det slängda kapitalet ,då du får gratis energiföda och lön för mödan utöver löpningen .

#3 Jan-Olof - 2021-03-31 20:55:30

Hej Björn, är det korrekt att du sprang de 300 milen på Stockholms gator i samma skor? Låter otroligt. Du måste ha ett mycket lätt löpsteg. Hur är det nu i Täby, när du cyklar dit, springer du då utan vagn?

#4 Stefan - 2021-03-31 22:33:34

Styrelsen för Bastuholmens samfällighet kan kanske hjälpa:
https://www.bastuholmen.se/styrelse.html

#5 Briljant gatlöpare - 2021-04-01 18:58:29

Var har jag sett den grabben förut =)..

#6 Björn - 2021-04-01 20:39:00

#Burkarna kastas ut från bilarna, åtta av tio är ölburkar. Riktigt, Täby är fint och man ser inte mycket burkar men utanför tätbebyggelsen, på lite ensligare sträckor där det inte finns cykelbanor ligger de i drivor, särskilt nu efter snösmältningen.
#Jan-Olof: Nej, det är inte riktigt. En missuppfattning, jag menade att på 300 mil sliter jag inte ut ett par, däremot använde jag flera olika skor. Tyvärr kan jag nu inte använda vagn utan får springa med en ryggsäck och kan inte ha med mig så mycket grejer.
#Tomas: Så skräpigt är det egentligen inte, burkarna ligger i dikena och där är de svåra att upptäcka.
#Stefan: Absolut, kan kontakta dem (mest för skoj för det finns bara en väg på ön).
#Briljant: Grabben var ordet! Man måste ha photoshoppat mig. Hustrun tyckte jag såg tio år yngre ut!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg