Kommentarer på Stockholm Kalmar t/r


Så här såg det ut senaste gången då pensionärsligan Bernt&Mats&Björn var på rymmen. Då sprang vi Töreboda-Falkenberg och nu blir det Söderköping-Kalmar.

Ska det bli ett nytt coast to coast i år? Hoppet lever och i avvaktan på att allt ska klarna planerar jag för ett lite längre löp på hemmaplan: Stockholm-Kalmar t/r (ca 90 mil).

Start är planerad.till den 30 april. Det blir till stora delar ett ensamlöp men i Söderköping gör jag sällskap ner till Kalmar med två spänstiga pensionärer, Bernt Hedlund och Mats Dänsel. Vi sprang tillsammans i höstas när vi gjorde de 30 milen mellan Töreboda och Falkenberg på sex dagar.

Då som nu springer vi med två löpvagnar där vi har all vår packning, tar in på hotell och vandrarhem längs vägen. Förhoppningsvis får vi det lite varmare den här gången- senast klagade jag ständigt på kylan. Sträckan Söderköping-Kalmar mäter 30 mil och planen är 6,5 dag, alltså knappt 5 mil per dag.

I Kalmar säger jag tack och farväl och springer ensam vidare, nu på en rutt mer inne i landet där jag passerar metropoler som Nybro, Högsby, Hultsfred och Kisa. Detaljerna är inte klara men tanken är att nu ha lite längre dagsdistanser, jag vill vara fit for fight för stundande USA-äventyr.

Mitt senaste långa löp var i somras då jag sprang Stockholm-Göteborg t/r. Jag snittade då på drygt sex mil per dag och märkte att det gick tämligen enkelt. Det ger hopp inför ett åttonde coast to coast, som kan bli det längsta någonsin. Planen där är att ta alla de återstående staterna vilket gör att det löpet kanske blir över 700 mil.

Våren är här! Sprang några varv runt Lilla Essingen. Varvet mäter 2,1 km och tio varv eller 20 varv skulle motsvara en halv- resp helmara. Ska nog pröva någon gång eftersom omgivningarna är vackra och slingan flack. Foto: Marianne Ahlner.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-03-25 13:49:39

Jag gillar dina långlopp i lugnt tempo snacka om att USA löpet blir ytterligare en fjäder i mössan .
Du är ju onekligen vältränad så det bör gå som tåget när det fungerar .
Bra smörjlopp med Stockholm -Kalmar t.o.r.

#2 Olle - 2021-03-25 15:15:52

Småland är ju mycket skog.

När tänker du springa i Skåne?

Böljande slätter, slott, gods, äppel- och vinodlingar, milsvida stränder...

#3 Tomas - 2021-03-26 09:12:22

Håller med Olle Skåne har du missat under alla år .
Det är klart att öppna vidder kan ge dig mer av motvind samma som i USA men där kan värmen kompensera .
Gäller att välja fördelaktigaste löpriktning för att ha störst chans att undkomma

#4 Björn - 2021-03-28 22:09:22

#Tomas: Ja, Kalmar/Sthlm t/r blir en bra uppladdning inför ett coast to coast eller ett längre Sverigelöp.
#Olle: Visst är Skåne fint. Hade gärna sprungit mera där men har t ex sprungit Stockholm-Mölle.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg