Kommentarer på Danderyd nästa!


Ett nytt gatuprojekt har startati; spring på alla gator och vägar i Danderyd.

Var det solen som gav mig energin? Eller var det kanske mackorna, kaffet, de hårdkokta äggen och de tre punchpralinerna? Herregud, idag var jag dunderladdad, kändes som jag kunde springa hur långt som helst. Och långt blev det, 46 km.

Vilken underbar vinterdag; sol hela dagen, knappt någon vind och de 8-9 minusgraderna kändes nästan behagliga. Men jag var väl påpälsad, hade ”boxarhandskarna” på och utanpå sommartajtsen Lidls vadderade sportbyxor där telefonen höll sig pigg i värmen med kraft från powerbanken i fleecetröjan.  Siktet var inställt på Danderyd och på dagsprogrammet stod alla gator i Enebyberg.

Ja, jag har dragit igång ett nytt gaturprojekt. Trodde annars att det skulle vara slut med de här galenskapaerna. Projekten har blivit allt svårare i takt med att jag kommer längre ut från Stockholm. Och eftersom det är coronatider försöker jag undvika kollektivåkande och då blir det mycket transportlöpning.

 Det som ändå triggade mig var att det var just 1 februari och det datumet innebär att löparutmaningen Spring tills du stupar, STDS, drar igång. Det hela går ut på att springa minst det antal kilometrar som dagens datum anger men klarar du inte det, ja då har du stupat. Jag hade alltså bara behövt springa 1 km men valde en chockstart. Med i detta FB-arrangemang är i år ca 170 löpare, varav flera ultrarävar. Jag har varit med de flesta åren och varit den som oftast sprungit längst, någon tävling är det dock inte.

Enebyberg är ett rätt okänt område för mig. Trots att det ligger i Danderyd är det inget rikemansområde, uteslutande ordinära villor och rätt charmlöst. Men som alla områden finns det fina partier, här i form av skog, ängar men framför allt Rösjön. Jag sprang ner till sjön, satte mig i solen på en bänk och hällde upp kaffet. Mycket folk var i rörelse, inga löpare men däremot gott om skidåkare. I området finns preparerade spår och inne på Enebybergs IP fanns också ett spår.

Är det något barn i vagnen? verkar den ensamme skidåkaren på Enebybergs IP undra.

Under de här heldagsutflykterna är gps:erna guld värda. Jag har med mig tre stycken, en handhållen med alla gatorna, en uppe på kärran som mäter avstånden och så löparklockan, som vid hemkomsten avslöjar om jag missat några gator. Det gör jag alltid så att säga att jag sprungit på varenda gata stämmer inte riktigt. Men jag är noggrann, fuskar inte. Just det där med att försöka göra något komplett, gillar jag. Telefonen med Spotify och radio är också   trivselhöjare.  Är visserligen eremiten men radiolyssnandet håller mig välinformerad. TV-nyheterna på kvällen känns ofta lite som reprisen och inte så djuplodande.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-02-03 18:59:31

Fyll gärna på med bilder det ger ett vidare perspektiv och större inlevelse i dina äventyr.
Ja vilka dagar med sol ,som ger en föraning om en så småningom kommande härlig Vår och ökad livsglädje i dessa Pandemi tider

#2 Tomas - 2021-02-03 21:10:05

Jag skulle inte klara av att som du lyssna på radion hela tiden det skulle definitivt störa mig.
Fritt tankeflöde ,upplevd symbios med omgivningen skulle gå mig förbi.
En slags isolering skulle jag uppleva i det.
Skulle nog ge mig en hjärntrötthet.

#3 Thomas eriksson - 2021-02-04 12:18:25

Hej Sune.
När jag läser ditt bloggande undrar jag ofta, hur orkar han? Har läst att längre återhämtning behövs med stigande ålder. Detta bekräftas av mina egna erfarenheter. Jag är 63 år. Förr sprang jag i princip alla vardagar i veckan. Nu behöver jag en dags återhämtning efter varje mil eller två mils pass.
Vad är din hemlighet.Du verkar ju köra varje dag, för att inte tala om dina coast to visst löp.
Löphälsning. Thomas

#4 Patrick - 2021-02-04 14:24:14

Det låter som ett rätt jobbigt projekt just nu, för Danderyd är väl som andra ställen. I modden får man kriga sig fram och inte ens på de välsignat snöfria cykelbanorna får jag den vanliga löpkänslan, vet inte vad det beror på. Kanske vägsalt och fukt gör dem lite sliriga. Som vanligt är det intressant att följa dina vägar och intryck.

#5 Björn - 2021-02-04 21:23:17

#Tomas: Radiolyssnandet är ganska nytt för mig. Några timmar med P1 är som att ha läst DN och SvD från första till sista sidan. Vi är olika, lyssnandet stör mig inte, stimulerar snarare tankeverksamheten.
#Thomas E: Jo, undrar samma sak själv ibland. "Hemligheten" är att kroppen är så anpassningsbar- har du sprungit långt under många år, ja då klarar du långa distanser, dag ut och dag in. Volymökningen har dock skett långsamt vilket troligen lett till att jag sluppit skador. En del sitter säkert också i huvudet- de flesta skulle nog tröttna på att vara ute flera timmar om dagen. Vilodagar har inte varit min grej, skulle bara bli stel, men brukar varva lätta dagar med lite tyngre fast inte under USA-löpen. Sprungit nu drygt sex år varenda dag.
#Patrick: Precis, trodde Danderyd skulle bli besvärligt med all snö. Men snöröjningen i Danderyd var perfekt., stor skillnad jämfört med Stockholm.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg