Kommentarer på Lidingö- förbudsskyltarnas ö


Ett nytt gatuprojekt har inletts: jag ska springa på alla vägar och gator inom Lidingö stad. Totalt finns det drygt 500 gator och ett oräkneligt antal förbudsskyltar. Fast "Privat Väg" betyder inte löpförbud utan bara körförbud.

Solna, Stockholm, Sundbyberg och nu Lidingö, Sakta lägger jag Storstockholm under mina fötter.

Ja, nu är det Lidingö som står på tur, en kommun eller rättare sagt stad med  48 000 invånare, ca 500 vägar/gator och en oherrans massa cykel och gångbanor. I söndags började jag nagga lite på denna gröna och vackra ö. Jag tog en bit av den norra delen, från Södergran till Elfvik. Inte så många gator (på Lidingö heter det mesta "vägar"), däremot gott om förbudsskyltar och konferensanlägningar (stängda), rena landet.

Elfviksbadet vid Fågelöudde. Inga badande men en del familjer som fikade. I skogarna kunde jag plocka några enstaka lingon!

Det var gott om folk ute vid Elfvik och på Gårdsbistron köpte jag en varmkorv med bröd, värmde mig vid brasan hos julgransförsäljaren och drack det medhavda kaffet. Man skulle kanske ta bussen hem? Kollade tidtabellen i mobilen, rusade som en galning och såg bussen försvinna. Vilken tur- nu fick jag springa hem också. Dagen blev därför lång, totalt 47 km.Veckan slutade på totalt 159 km, den längsta efter löparäventyret Töreboda-Falkenberg för två månader sedan,

Misstänker att Lidingö kan bli en rätt besvärlig historia. Antalet gator och vägar är visserligen bara en tiondel av Stockholms men det är just alla grusvägar som leder ut i ingenstans som är problemet.

Dag 2 på Lidingö blev lång, 49 km. Enligt kommunen är vägnätet på ön totalt 24 mil så flera löpdagar återstår innan Lindögö kan bockas av. Bilden från Bosön.

Gatuprojektet har inget naturligt slut. Vad ska det bli efter Lidingö? Kanske inget alls. Att ta alla 26  kommuner i Storstockholm, det vill säga i Stockholms län, vore ju kul. Men tyvärr är det en omöjlighet. Så länge lever jag inte.

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Elfviksbadet - 2020-12-21 19:10:48

Vilken idyll.

#2 Bengt - 2020-12-22 12:16:29

Stockholms guldkust brukar man säga om Lidingö. Lidingö har som du säger mycket natur och det mycket väl arrangerade Lidingöloppet. Jag gissar att det är en trevlig kommun att bo i och det är en lugnare miljö än i många stadsdelar i Stockholm. Nästa utmaning för dig skulle kunna vara ett Sverigelöp från söder till norr eller tvärtom beroende på när du startar???? Jag vet inte hur många mil det är men betydligt kortare än dina c2c.

#3 Jan-Olof - 2020-12-23 23:26:18

God Jul!

Gott nytt löparår 2021. Hoppas det går att springa tillsammans då.

#4 God Jul ! - 2020-12-24 18:50:35

Löparen.. , det var fyndigt =).

#5 Rene Skree Jensen - 2020-12-27 19:03:03

Tak for endnu et godt indlæg. Jeg har fulgt din blog med stor interesse de seneste par år. Jeg er en "ung" dansk mand på 58 år - jeg vandrer meget, men selv om du mere er til løb, er du er en stor inspirationskilde.
Hvis du en dag kommer til Danmark, burde du løbe ad Hærvejen ned gennem Jylland. Det er en flot tur på ca. 500 km.
Håber du fortsætter din blog i mange år endnu.
Godt nytår
René

#6 Torsten - 2020-12-29 09:43:11

Önskar dig ett gott nytt löpår 2021. Hoppas kunna ses i Göteborg vid tillfälle. Jag har bara sprungit hälften av din års distans men tycker ändock att det varit bra för att hålla mig frisk. Tack för alla dina blogg inlägg hoppas du fortsätter

#7 Björn - 2021-01-02 12:24:01

#Bengt: Jo, jag har övervägt ett Sverigelöp, dock inte från norr-söder utan att springa till varenda kommuns centralort. Ett sådant kommulöp skulle bli betydligt längre än ett ett coast to coast. Planerna skrinlades när coronan skog till mot landet.
#Rene: Vad roligt att få en hälsning från Danmark! Har sprungit genom Jylland när jag och min bror, han på rolerblades, sprang från Lübeck till Fredrikshamn. Men Hærvejen kände jag inte till. Kollade lite på nätet och rutten verkar väldigt lockande, finns kartor för cykel att tillgå.
#Torsten: Mycket sprungit ändå. Vi ses på Göteborgsmaran som förhoppningsvis blir av i år.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg