Kommentarer på Nästa Sundbyberg!


Sundbyberg med 52 000 invånare har fantastiskt fina kommunikationer; bland annat tvärbana, tunnerlbana och pendeltåg.

Från jätte till lilleputt. Efter Stockholm har det nu blivit dags att springa på alla gator i Sundbyberg, Sveriges till ytan minsta kommun.

Ja, Sundbyberg borde bli en munsbit för mig, kanske 3-4 dagars löpning. Men premiärlöpet i dag blev en besvärlig historia; duggregn, blåsigt och bara några plusgrader. Det är för löparen en av de värsta vädertyper som finns. Jag frös om fingrarna och hade svårt att hälla upp kaffet ur termosen och var nära att kalla på hjälp för att dra upp blixtlåset i regnjackan.

Sundbyberg ligger cirka en halvmil hemifrån och en kommun jag sprungit mycket i. Alltså inga problem att hitta och heller inga större överraskningar. På en höjd i Lilla Alby längs Otterstavägen springer jag på två vackra gamla trävillor. Tyvärr strejkar kameran i telefonen så jag kan inte visa någon bild. På tal om trä, längs Hamngatan ligger flera stora flerfamiljshus helt byggda i trä. Dessa vackra åttavångshus med cederspån som träpanel väckte stor internationell uppmärksamhet när de stod klara för några år sedan. Man kan undra hur tåligt träet är, fasaderna börjar tyvärr redan se lätt sjangserade ut.

Nära naturen. Fornbyvägen med Ursviks motionsområde alldeles bakom husknuten.

Forskningsvägen, Stora Ursvik.

I nordvästra hörrnet av Sundbybergs kommun, i jämnhöjd med Rinkeby,  ligger det nybyggda bostadsområdet Stora Ursvik. Området är ännu inte riktigt färdigbyggt och var för mig rätt okänt. Men jag blev positivt överraskad- riktigt trevligt område, ganska kuperat med  varierad bebyggelse där man också sparat en del natur. Problemet här är dock att kommunikationerna är dåliga och bilinnehav är nästan ett måste.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tommy N - 2020-12-12 19:38:30

Intressant, måste jag se på plats! (kikade på de två trähusen via Google)
Man tror man kan sina stadsdelar, men icke.
Stötte på liknande bevarad miljö uppe vid Sickla Strand i Nacka, en liten rest av arbetare bebyggelsen var helt intakt kvar mitt i allt nyskapat.

#2 Hans J - 2020-12-12 20:59:36

Sundbyberg är en trevlig och behändig liten kommun. Jag brukade kliva av vid järnvägsstationen i Sundbyberg och promenera till jobbet i Solna i ett antal år innan jag flyttade till hem till Värmland. Korta gatan ligger väl för övrigt i Solna. Gränsen mellan Solna och Sundbyberg går mitt i Tritonvägen om jag inte missminner mig.

#3 Björn - 2020-12-13 19:25:53

Hoppsan, då plockar jag bort bilden på Korta gatan. Solna är en kommun där jag också sprungit på alla gator men då missade jag just denna.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg