Kommentarer på Det kom ett paket . . .


Borde ha skickats som värdepost. . .? Clas Ohlsons bärplockare "Jonas" är värd sin vikt i guld.

Säg lingon och jag springer hur långt som helst. Säger du Jonas bärplockare springer jag ännu längre.

Alla som följer den här bloggen vet att jag är galen i att plocka bär, särskilt lingon. Hittills i år har jag plockat 90 kilo som blivit 40-50 liter koncentrerad lingondricka, bästa sport- och måltidsdrycken.  

Dessa bär kräva dock sin rensare. Så när min bärrensare Jonas från Clas Ohlson började falla i bitar och fick lagas med silvertejp började problemen. Jonas visade sig nämligen vara en synnerligen populär kille och var slutsåld i hela Sverige. Jo, i Malmö och i Halland fanns några enstaka exemplar.. Problemet var bara att butikerna vägrade skicka. En vänlig blogläsare i Malmö erbjöd sig då att själv gå in på ett Clas Ohlsonvaruhus, köpa en Jonas och skicka hem den till mig. Jag tackade dumt nog nej.

Så upptäckte jag av en händelse att Classes varuhus i Skärmholmen skulle ha Jonas inne, på hemsidan markerades varan med en grön prick. Hoppet tändes, kunde detta vara möjligt? Jodå, det gick till och med att betala, jag fick en orderbekräftelse och skulle bara invänta ett sms för att kunna hämta ut varan.

Glad i hågen snörde jag på mig joggingskorna för att springa dryga milen ner till Skärholmen. På vägen dit inväntade jag ett sms, som dock aldrig kom. Började därför ana ugglor i mossen, slank in på Classes varuhus i Liljeholmen för att fråga.

-Jag kan se på skärmen att dom har två Jonas inne, fick jag veta.

Väl framkommen till Skärmholmen blev jag nertryckt i joggingskorna. Någon Jonas fanns naturligtvis inte i butiken, dessutom fick jag känslan från butikspersonalen att jag skulle ha gjort något fel. Så det var bara att springa tomhänt tillbaka.

Senare efter lite funderande insåg jag att om någon gjort fel så var det Clas Ohlson: a) man ska inte kunna betala för en vara som inte finns i butiken, b) varan ska inte stå markerad som att den finns inne.

Snabbt avfattades ett mejl till Clas Ohlson. Kunde man inte göra ett undantag och låta Hallandsbutiken skicka hem en Jonas med post? Kunde man kanske också tänka sig att i paketet lägga i några sildukar, också av märket Jonas?

Jodå, det kunde Classe tänka sig, gratis dessutom. Så nu är det bara att ge sig ut i skogarna igen och ta de sista bären!

Ännu ett långlöp, för mig 43 km till Tyresö kyrka. Ett gäng på nio löpare försökte på lördagen följa den väg som en begravningsprocession med bland annat blivande drottning Kristina (då 14 år) tog 1641 när riksdrotsen Gabriel Gustafsson Oxenstierna (bror till Axel Oxenstierna) fördes från Storkyrkan i Gamla stan till sista vilan i sin egen byggda kyrka i Tyresö. Bernt Hedlund till vänster i bild var vår härförare.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 b_å - 2020-11-07 09:04:45

Hallo! Så bra att det ordna sej till slut :)
Lycka till med inhämtningen .


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg