Kommentarer på Färdiggymmat för i år


Med de skärpta coronarestriktionerna i bl a Stockholm och Västra Götaland ställer jag in det mesta. Idag pausade jag t ex gymkortet på F&S.

Antalet gymbesök har under pandemin varit några enstaka i veckan mot tidigare 5-6 stycken. Men efter FHM:s varningar är det nu slutgymmat, åtminstone året ut. Lite synd eftersom det är på gymmet jag tränar benstyrkan, träning som gjort att jag inte haft några problem med min knäartros. Trots mindre träning i år har jag märkligt nog behållit styrkan- jag klarar nära nog maxvikterna i två av tre redskap jag använder.

Jag har också ställt in KUL-helgen, en träff för ultralölpare som skulle ordnas i Göteborg i november. Dan efter jag avbokade ställdes hela arrangemanget in. Om drygt en vecka springer jag i Enköping  terräng SM för veteraner 70+. Ännu så länge har arrangören inte meddelat att tävlingen ställs in men jag skulle inte bli överraskad att så blir fallet.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pontus - 2020-10-31 10:25:11

Är nog smart, men alla gymbesök borde ställts in för länge sedan. Tyvärr talar allt för att det kommer bli om möjljgt ännu värre än tidigare. Jag vet hur många som helst som är eller har varit smittade. Använd munskydd i affärer och kollektivtrafiken om dessa nu nödvändigtvis måste frekventeras. Träffa inte folk inomhus ni inte bor med, var själv på middag med fyra personer förra lördagen, för första gången på ett halvår, vi höll stort avstånd, nu är två av dem konstaterat sjuka, och jag och min fru är också sjuka, tar flera dagar innan man får testa sig. Ta detta på allvar.

#2 Christoffer - 2020-10-31 15:41:43

Du får investera/införskaffa lite egna vikter. Kettlebells funkar bra för många övningar.

#3 Tomas - 2020-11-02 09:41:26

Du får leta upp ett av de utegym som finns.
Du kan även införskaffa (om du inte redan har ) en inomhusmotionscykel .
Den kan du ställa in på olika tröghet och därigenom få nödvändig benstyrka .
Finns alternativ m.a.o. och uteluften ger ju extra härlighet i upplevelsen det vet ju Du om ngn.

#4 Björn - 2020-11-02 09:59:12

#Pontus:Tråkigt att höra att ni blivit sjuka. Tar coronaläget mer och mer på allvar. Något VSM i Enköping blir det nog inte för mig eftersom jag måste åka kollektivt. Och några omklädningsrum skulle jag aldrig besöka.
#Christoffer/Tomas. Just dom benövningar jag brukar göra på gymmet är nog svåra att ersätta med t ex utegym eller kettlebells. Annars har jag ett utegym rätt nära min bostad. Får försöka med andra övningar hemma.

#5 Jens - 2020-11-02 14:23:37

Träningsband/Motståndsband rekommenderar jag.

#6 Jens - 2020-11-02 14:28:07

Resistance band leg extension:

https://www.youtube.com/watch?v=Y9x_pvhSGaA

#7 Jan Suneson - 2020-11-02 15:03:25

Jens Var hittar jag pålen i mitt hem? Jag saknar verkligen den viktiga benträningen inför vinterns skidåkning. Utan förträning tar det ungefär 2 veckor att naturligt bygga upp benmusklerna.
Just nu är det extremt varmt i Gävle och dagliga raska promenader ger en del. När kylan och snön kommer blir det svårare för en soffpotatis att komma ut. Jag har funderat på att skaffa ett gå-/löpband men det verkar vara en djungel att hitta rätt Priser från 3000 upp till 30 000 gör det inte lättare. Jag väger 70 kg, går mest och springer aldrig fortare än 10 km/timmen. Vill gärna kunna luta bandet för att öka motståndet men är inte beroende av ett stort antal olika program. Vi har ett tomt gästrum med TV som kan användas för permanent uppsättning. Jag gillar inte att cykla. Är det någon som har ett hemmaband och verkligen har använd det så är jag tacksam för tips Prislappen bör inte överstiga 12 000
Björn Roligt att det kanske blir ett Coast to Coast nästa sommar. Vi behöver alla något att se fram emot.

#8 Jens - 2020-11-02 15:44:44

Påle behövs inte (om du inte är väldigt stark). Banden finns dessutom i olika tjocklek (= olika motstånd).

https://biqbandtraining.com/leg-extensions-with-resistance-bands/?v=f003c44deab6

Här är fler exempel:

https://www.youtube.com/watch?v=aFHYb_lzrCY
https://www.youtube.com/watch?v=nZR7bOkdb6E
https://www.youtube.com/watch?v=Thv8O6c8QBM

#9 Tid - 2020-11-04 19:13:16

Hur i hela världen orkar man träna så mycket, när man vet att ..(dagarna är räknade).
Känns konstigt, när man ändå snart är här ifrån! Idiot fråga? Ungefär som att, nu är det dags att tänka på den senare delen, när man var ung och varit uppe för länge.
Hur kan man va så taggade som ni är ! Träning är bra för äldre. fortsätt så länge ni lever =).

#10 Björn - 2020-11-04 21:45:22

Det är en tidsfråga innan man lägger av . . . Allvarligt talat, jag har sprungit så många år att det skulle kännas konstigt att helt lägga av, även att drastiskt dra ner på mängden. Hittills denna vecka har jag knappt sprungit något och det har inte känts bra.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg