Kommentarer på Dag 1: Äventyret har startat!


klart för avfärd från Töreboda station för tre pigga pensionärer. Bernt och Mats i bakgrunden. Vi fick medvind och solsken och kunde notera 46 km efter första löpdagen till Flämslätt stifts ioch kursgård.

Mössa och vantar på. Det var inte precis någon coast to coast-feeling när löparäventyret idag startade i arla morgonstund. En skadad kontaktledning efter Örebro höll spänningen vid liv.

Ja, nu är jag igång igen eller rättare sagt vi för jag har två medlöpare med mig; Bernt Hedlund och Mats Dänsel, två gamla ultrarävar. Med två vagnar ska vi springa de ca 30 milen mellan Töreboda och Falkenberg. Sex dagar är vi ute och bor på diverse udda ställen som stiftsgårdar, motell, hotell och vandrarhem. Dessbättre slipper jag camping men primuskök och frystorkad mat finns med i en av vagnarna (inte min där det däremot finns lingondricka).

Ett rådjur springer över de vidsträckta fälten på Västgötaslätten, en traktor klipper gräset i vägrenen, vi ser den ena skocken efter den andra av vitkindade gäss (eller var det grågäss?), trafiken är gles, på pizzerian i Tidan är vi nästan de enda lunchgästerna och i Lerdala ser jag en person stiga av bussen, annars kusligt folktomt. Kort sagt, det händer inte så mycket.

Det är inte många grader. Ändå svettas vi, mössa och vantar åker av efter ett tag och det känns skönt i medvinden. I samhället Tidan ser vi en stor tegelbyggnad. En nedlagd textilindustri, måste ha varit något stort en gång i tiden? Att pizzabagarna inte vet vad som rymts i byggnaden är kanske inte så konstigt, vi frågar vidare men får inga svar. Märkligt, ungefär som att stå utanför Münchenbryggeriet på Södermalm och där fråga en stockholmare som bara skakar på huvudet.

Yllefabriken Tidan startade 1911 och hade under sin storhetstid på 30-talet över 200 anställda och här låg också under en tid huvudkontoret för Svenska Yllekoncernen. 1966 las Tidanfabriken ner. Foto: Jssfrk (Wikipedia)

Naturligtvis hade den resa vi nu gör varit lite behagligare om den skett under våren eller sommaren. Men sällskapet piggar upp och vi tycks ge varandra nya krafter och hinner fram till dagens etappmål innnan det mörknat. Stiftsgården blir en positiv överraskning, stor och fin, man har ställt in mat i kylen i den jättelika och folktomma matsalen och hörsammat pensionärernas önskan om att vardera få två alkoholfria öl till maten. Chokladbitarna i skålen uppskattas särskilt av den äldste pensionären och när sällskapet lämnat lokalen ligger inte många bitar kvar i skålen.

Flera av husen och gårdarna vi passerar har vackra namnskyltar vid vägkanten.

Stora Rör, ett 30 meter stort och fyra meter högt gravröse från bronsåldern (perioden 1 800-500 f. Kr.). Man tror att bara en person begravts här men vem är okänt.

Imorgon rullar vi vidare till Rasta i Falköping- hotellet har som granne mina favoriter Lidl och McDonalds. Och kanske får jag också avnjuta några tranor vid Hornborgarsjön.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan-Olof - 2020-10-14 08:42:09

Det gick fort att komma igång. Ska bli roligt att följa er. God tur!

#2 Sten-Åke - 2020-10-14 12:58:13

Vad trevlig god tur . Kommer att bli trevligt att följa er

#3 Carin Dänsel - 2020-10-14 20:12:46

Ultra-foxes - keep on rolling! Och lingondricka låter helt klart godare än frystorkat :-)

#4 Pontus - 2020-10-15 15:01:04

Som vanligt sjukt kul att följa dina/era äventyr, lycka till.
En otroligt bra inspiration när man ska ge sig ut på sin dagliga åtta.

Lycka till

#5 Strangby - 2020-10-15 18:42:37

Härligt! Hoppas ni får se några tranor vid Hornborgasjön! Det är ett av mina smultronställen i Skaraborg. Det fanns 4920 där den 12:e oktober men de är i full färd att flyga söderut nu, så det kanske inte finns så många kvar.
Det är oerhört mäktigt att uppleva när de flyttar söderut i flockar med 100-tals tranor.
Hoppas ni får uppleva det!
Stort lycka till alla 3 på er färd söderut, nästan i samma riktning som tranorna! :)

#6 Tranor - 2020-10-15 19:04:48

Håller med, Jag bor nära Vänern och dom passerar tidigt på morgon i välordnade V.
Dom har värdighet på nåt sätt! Så imponerande.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg