Kommentarer på Bromma vackrare och större än väntat


Vid Kyrksjön i Norra Ängby, Bromma har jag aldrig varit. Kanske inte så konstigt eftersom denna oas ligger lite undanskymd.

Nu återstår bara Södra Ängby. Sedan har jag sprungit cirka 40 mil på 500 gator inom Bromma stadsdelsområde.

Oj, oj, Bromma var mycket större- och vackrare- än jag trodde. Idag var jag inne på Dag 12 i denna "erövring" av ett helt stadsdelsområde. Bromma har 535 gator, 24 stadsdelar och här bor drygt 60 000 människor, alltså ungefär som på Östermalm och Norrmalm men betydligt mer utspritt.

Imorgon torsdag tar jag sista biten, Södra Ängby. Det är nästan omöjligt att ta alla gator men jag gissar att jag sprungit på cirka 500 och då ofta hela gatans längd och ibland flera gånger på samma gata. Jag har haft en gps med mig, skrivit upp alla gator jag varit på (omöjligt att komma ihåg annars) och också gjort grovresearch hemma vid datorn.

Eftersom jag startat och avslutat från bostaden har det blivit mycket "dölöpning" ut och hem från Bromma. Skulle man mäta alla gator på google maps tror jag inte det skulle bli 40 mil. 

Jag trodde jag kände till Bromma hyfsat väl. Pyttsan!

Hugleiksvägen mellan Beckomberga och Blackeberg. Vem  mer än en galen joggare springer på sådana här undanskymda smågator? De flesta av villorna i Norra Ängby är från 30-talet, ganska enkla och små. Villorna med en övervåning på ca 60 kvm och en lika stor inredd källare brukar gå för 6-7 miljoner kronor.

Längs Bällstavägen inte så långt från Beckomberga och Bromma kyrka ligger fem runda hus.

Nya vackra tvåvåningsvillor och radhus i tegel på Martebogtan i närheten av Beckomberga.

Blackeberg var en positiv överraskning, vackert område men mindre än jag räknat med. Det som gör området så charmigt är den blandade bebyggelsen, att terrängen är kuperad, ett slingrigt gatunät och att man sparat mycket av naturen. Påminner lite om Högsbotorp i Göteborg.

Ljunglöfska slottet i Blackeberg. Detta var sommarnöje för snusfabrikör Knut Ljunglöf. I bakgrunden Mälaren.

Dagens utflykt i Bromma mätte totalt 40 km. Syndade med att ta tunnelbanan hem.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg