Kommentarer på Södermalm avklarat


Fåfängan. Totalt blev det 96 km på Södermalm men skulle jag sprungit på exakt alla gator hade det blivit ca 11 mil.

Puh! Södermalm är äntligen avklarat. Fast rubriken ljuger lite- jag har inte sprungit på varenda gata.

Södermalm var mycket större, och backigare, än jag räknat med. Men det roliga var att stadsdelen också överträffade mina förväntningar.. Oj vad  mycket jag fått se, vackra små hus från 1600- och 1700-talet, kullsternsbelagda gator, ett icke rätlinjigt gatunät, stora och små fantastiska parker (Stig Claessons park kände jag inte till), välbevarade gamla industribyggnader och även ett stort område där nybyggnation är på gång (nedanför Sofia kyrka). Jag som trodde att jag ändå kände till Södermalm ganska väl . . .

Mäster Mikaels Gata. Mikael hette Reissur i efternamn, var bödel i Stockholm under perioden 1635-1650 och blev själv avrättad. Han bodde på på Renstiernas gata och i närrheten av sin arbetsplats, galgberget på Stigberget.

Totalt blev det 96 km under mina fyra utflyktsdagar på Södermalm, två heldagar och två halvdagar. Veckan har varit helt galen- sammanlagt 196 km. Det stämde det där jag skrev om att orostiderna nog skulle få mig att springa mera. Trött? Konstigt nog inte. Normalt skulle jag ha varit det men mina löp på Södermalm har varit typ springa/gå. Det har varit mängder av små korta stopp så snitthastigheten har inte varit mycket högre än gång.

Vansinne att vistas så många timmar utomhus, gatorna var ju inte helt folktomma? Ja, kanske men jag har egentligen aldrig varit nära några personer. När folk ser mig med vagnen kliver man ut i gatan och själv har jag ofta sprungit mitt i gatan eftersom trafiken varit obefintlig.

Dag 4 på Södermalm. Jag missade en del gator även denna gång och tyvärr hade jag inte tid med att besöka området kring Ersta och Danviksbron. Ett tag var jag så snurrig att jag inte visste var jag var.

Gillar verkligen idén att springa på varenda gata inom ett begränsat område, känns lättare än att löpa motsvarande distans i en riktning eller ta en rundbana. Nu pausar jag innerstadslöpningen men planerar att ta någon stadsdel eller rättar sagt stadsdelsområde i ytterstaden. Det kan bli ännu längre än Södermalm!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Sten-Åke - 2020-04-06 09:37:40

Mycket intressant att följa dig , man blir motiverad, jag kör streak o har nu 158 dagar

#2 Olle - 2020-04-07 00:07:12

Som löpare med tung andning (plus spottar och fräser) så utsöndrar man sannolikt fler droppar än andra fotgängare och bör nog vara extra noga med att hålla minst 2 meters avstånd och kanske även täcka mun och näsa med en buff eller liknande om man springer där det finns många människor.

Nu ligger alltså den 55-årige premiärministern Boris Johnson på intensiven (statistiken ger honom 50 % överlevnadschans). Ett uppvaknande för många?

#3 sverker - 2020-04-07 09:45:49

"i närheten av sin arbetsplats" - den var bra. Kungarna höll dem med jobb -
huvvet satt löst då - Karl IX utfärdade dödsstraff för - svordomar!
Förresten - Du missade första backen upp till Sofia kyrka i midnatts-
loppet - där var ett gupp i mörkret där man snubblade...men
den andra halvan - den värsta tog du. Verkar väldigt kul detta -
jag gillar också att syna närmiljön - värdefullt. Folk sitter i sina
bilar - vad K O S T A R detta?

#4 Björn - 2020-04-07 16:48:15

#Olle: Ja, den risken finns men nu kan du vara lugn. Under mitt pågående löparprojekt i villakvarteren i Äppleviken, Bromma, Nockeby och Ängby lär jag inte stöta på många människor.
#Sverker: Bilinnehav är för de flesta storstadsbor liktydigt med dålig privatekonomi. Den slutsatsen har ingen på SvD:s eller DN:s motorsidor.dragit. Jag sålde min bil för ca 40 år sedan och började springa. Bilen har jag aldrig saknat trots att jag rattat en fembarnsfamilj.

#5 Nilsson - 2020-04-07 19:27:30

Annars är ju en bil efter tre år i begagnad för halva priset ingenting emot dom horribla bostadspriserna som råder i storstadsområdena. Men SL och tricken är så bra, så det kan ju va skönt att slippa stöket med egen bil. Eller att springa, för dom som kan.!

#6 Hasse - 2020-04-08 10:42:43

Vad är tricken?

#7 Nilsson - 2020-04-08 12:40:34

Oslos spårvägar upptäckte jag igår. Men slang för tunnelbanan, lite fånigt kanske.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg