Kommentarer på Här startar jag


Ocean Shores har cirka 5 000 invånare och ligger tre timmars bilresa från Seattle i delstaten Washington. Här längs denna millånga strand startar den 30 maj 2020 mitt åtonde coast to coast.

Förberedelserna är i full gång inför mitt åttonde coast to coast. Flygbiljett är köpt, planering av rutten pågår och starten är spikad till den 30 maj 2020.

Så här sent har jag aldrig startat men det har sina randiga skäl. Tre av mina barn väntar nämligen tillökning i maj och jag får vänta ut födslarna innan jag kan ge mig av på detta mitt sista (?) kontinentlöp. Sista och sista, det sa jag visst också förra gången . . .

Jag kommer att vara 72 år men åldern behöver inte vara någon större nackdel, gissar jag. Den lilla löpförsämring som sker varje år tror jag kompenseras av en ökad erfarenhet. Och det gör inget om det går aningen långsammare, tiden har jag. Förhoppningsvis har jag också uthålligheten- jag planerar som vanligt för dagsetapper på cirka 5 mil och lägger inte in några vilodagar. Ungeför 100 dagar kommer det att ta.

Det mesta blir sig likt. Min amerikanska  "cousin" Linda Feldman är som alltid med mig vid starten. Rutten blir i början snarlik den jag hade 2010 då jag startade i närliggande Westport. Det kommer också bli mycket motorvägslöpning, hela 150 mil. Jag kommer t ex att springa hela Montana på Interstate 90. Tråkigt, farligt? Inte alls, motorvägarna är vackra, säkra, inte lika backiga och där finns motellen.

Det är något ovisst var målgången kommer att ske. Den forna svenska kolonin Delaware lockar, en delstat jag inte sprungit i. Och troligen korsar jag det sydvästra hörnet av North Dakota, också en ny delstat, för att sedan gira rakt söderut till mitt älskade Gothenburg i Nebraska. Ja sådär går tankarna just nu.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene Vivenius - 2019-12-13 12:57:18

Blir det Bore cup för din del?

#2 Björn - 2019-12-13 17:05:33

Ja men jag missar första deltävlingen eftersom jag springer en mara i Malaga på söndag.

#3 Stefan van den Berg - 2019-12-17 21:42:24

Förslag på slutstäder för du badar ju alltid i Atlanten.
Bath Maine
https://en.wikipedia.org/wiki/Bath,_Maine
Rockaway Beach New York
https://en.wikipedia.org/wiki/Rockaway_Beach,_Queens
Nöjesliv i New Jersey?
https://en.wikipedia.org/wiki/Atlantic_City,_New_Jersey
Från en ocean till en annan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ocean_City,_Maryland
eller
https://en.wikipedia.org/wiki/Ocean_City,_New_Jersey
Greetings.
https://en.wikipedia.org/wiki/Asbury_Park,_New_Jersey
En liten stad på vägen kanske
https://en.wikipedia.org/wiki/Sophia,_West_Virginia

#4 Asfalt - 2020-01-13 13:39:04

Brukar följa din blogg, men saknar rörliga bilder. Kan du inte komplettera med en enkel Youtube-kanal nästa USA-löp? Du behöver inte visa film varje dag, men det skulle vara kul att höra dig prata någon gång ute på vägarna, eller hemma på hotellet. Du kan avsluta varje filmklipp med "läs mer på min blogg".

Jag vet att du och din bror gjorde några filmer vid något löp, men de kändes inte så seriösa, med konstiga efterredigeringar. Vanliga "Hej, nu är jag här", utan krusiduller vore bäst.

#5 Björn - 2020-01-16 13:57:04

Jo, tänkte nog lägga ut lite rörliga bilder den här gången.