Kommentarer på Formkurvan sakta på väg uppåt


Veckan har varit intensiv och då är det skönt att koppla av med bärplockning. Bilden från Mehedeby i Uppland. Jag tog i helgen in på turisthotellet i Älvkarelby och i området hann jag med att plocka tio kilo lingon och några liter blåbär.

Lördagens parkrun i Uppsala blev mitt snabbaste i år. Elva veckor in i träningsprogrammet börjar jag skymta en viss resultatförbättring.

Jag är fortfarande för långsam-22.42 på denna snabba banan är inga märkvärdigheter (för ett år sedan var jag ca halvminuten raskare). Men jag är ändå hoppfull; veckan har varit intensiv med en tävling i entimmeslöpning och ett testlopp på 3 000 meter i maxfart på bana vilket nu kändes av.

Starten i Uppsala. Foto: Parkrun

Om två veckor väntar Köpenhamn Halvmarathon där jag satt som tidsmål 1.30. Det är på tok för optimistiskt och måste sänkas med 5-10 minuter. Däremot behåller jag målet 3.30 på maran i Växjö.

Det är lätt hänt att ett träningsprogram styr tillvaron lite väl mycket. Det är ok när det går bra men värre när det går tungt. Jag känner mig dock inte sliten så målet är att försöka hålla ut alla 18 veckorna.  Fast idag gjorde jag för första gången ett snedsteg; dagens långpass på 22 km kortades till ynka 8 km. Jag hade helt enkelt inte tid.

Kvällsnöje på hotellet; lingonrensning.

Keep on running
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här