Kommentarer på Vad katten är nu detta?


I veckan var jag uppe i Kramfors och träningslöpte och träffade arbetskamrater från Västernorrlands Allehanda jag inte sett på 45 år. Jag träffade även den här Kramforskatten.

Att katter löper i mars visste du säkert. Men få känner till att dom också gör det i juli. Nu pågår rena kattjakten runt om i Sverige- hundratals löpare försöker med sina mobiltelefoner fånga katter på bild.

Jag och drygt 200 andra löpare är med i den här kattjakten, ett Facebookarrangemang kallat Spring tills du stupar. Det hela går ut på att springa eller gå minst lika många kilometrar som dagens datum anger. Klarar du inte det, ja då har du stupat.

Det finns inget krav på att ta bilder på katter. Men eftersom arrangören av ”tävlingen” är kattälskare passar många på att lägga ut bilder på katter de mött under löpturen. Galet? Ja, men rätt kul ändå.

Jag har varit med i Spring tills du stupar 3-4 gånger och om jag minns rätt varit den som sprungit längst av alla. Men eftersom det inte är någon tävling är alla vinnare som klarar minimikravet. Den här gången är det rekordmånga deltagare, kanske för att kraven nu inte är lika tuffa. I juli har vi en ”bankgaranti”, man får tillgodoräkna sig överskottskilometrar men aldrig gå minus på kontot.  

Eftersom jag är mitt uppe i ett träningsprogram för halv- och helmaraton kommer jag inte att vara den som springer längst i juli. För mig gäller det nu att hålla igen på distanserna och i stället prioritera fart. Men stupa ska jag inte behöva göra, i värsta fall får bankgarantin rädda mig.

Träningen går så där. Visst, jag har blivit lite snabbare efter hemkomsten från USA men det går långsamt framåt. Fast det hade både jag och min tränare räknat med. Sakta, sakta skruvar vi nu upp farten på såväl de medellånga passen som på intervallerna. I programmet ingår att varje vecka fram till Veteran SM i maraton i oktober springa ett parkrun (5 km). Dagens lopp i Hagaparken gick ca 30 sekunder långsammare än veckan före. Men jag är ändå rätt nöjd med mina 23.47 med tanke på rätt hård träning dagarna före.

Veckans distans: 82 km

****På måndag är jag i direktsändning i Radio P4 Stockholm ca 07.30-08.00 ****

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene Vivenius - 2019-07-13 21:59:30

Bra sprunget i Hagaparken

#2 Helene Vivenius - 2019-07-14 06:48:52

Tack för tips om Lidl skor

#3 Ingmarie Nilsson(blog.yoging.se - 2019-07-20 23:07:18

Har du tränare?

#4 Björn - 2019-07-21 20:46:20

Ja. Efter att i USA träffat Gene Dykes, världens genom tiderna snabbaste 71-åring på maraton och som har tränare, bestämde jag mig också för att skaffa en. Gene springer maran på ca 2.55, jag är glad om jag klarar 3.30 i höst.