Kommentarer på Trotjänarna bytte plats


Den senaste amerikavagnen tvättas och görs fin för att sättas ner i källaren och senare kanske användas på ett nytt USA-äventyr. Vagnen till höger togs upp från källaren och den vagnen har rullat över tusen mil under två coast to coast 2016 och 2018. Den blir nu min bruksvagn.

Vad skönt att vara hemma igen och att återgå till de gamla rutinerna. Nu får jag hitta på något nytt "löparprojekt" på hemmaplan.

Smågalna grejer inom löpningen håller motivationen och antalet mil uppe. Så vad ska jag nu hitta på när coast to coast är över? Ja, det får bli att i sommar försöka springa till alla Friskis & Svettis träningsanläggningar utanför Stockholm men inom Stockholms län. Det där har jag försökt mig på tidigare men stupat på mållinjen.

Besökte idag F&S på Lidingö. Återstår nu 19 anläggningar. . .

Vi medlemmar i Friskis & Svettis Stockholm har i juni fått en Sommarbonus, ett litet klistermärke vi sätter på vårt träningskort och som då berättigar oss att gratis träna på alla F&S anläggningar i Storstockholm, från Nynäshamn i söder till Norrtälje i norr. Totalt handlar det om ca 20 anlägningar jag normalt inte är berättigad att träna på.

Skulle jag springa till alla anläggningar och utgå från min bostad blir uppgiften omöjlig. Till F&S i Hallstavik är det cirka tio mil. Men Södertälje och Nynäshamn, fyra respektive sex mil. bör vara möjliga. Nej, det får nog bli en och annan Steve.

En annan galen utmaning är FB-arrangemanget Spring Tills Du Stupar. Denna "tävling" har jag "vunnit" flera gånger och jag är med även i år.  Det hela går ut på att springa eller gå minst det antal kilometrar som dagens datum anger.

Någon måtta får det dock vara, jag vill inte äventyra min satsning i höst på halvmaraton och maraton. Jag kommer anlita en tränare och gå in seriöst för att försöka få till bra tider på dessa distanser. Återkommer senare om detta.

För att få upp farten planerar jag att de flesta lördagar springa ett parkrun-lopp. I helgen sprang jag i Kungsängen, 5 km på 23.18.

Veckans distans: 80 km

Keep on running!

.   

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2019-06-03 11:50:51

Lidingö är ju en pärla - har Du med Näsby Park? (Sjökrigsskolans gamla
gymnastikhall - vid torget låg raggarfiket där det spelades in en film om
"Morsan" - sökte jobb en gång hos Wrigleys tuggummi som hade kontor bredvid
i en liten trävilla - på CIA:s vis misstänkte jag att de samtidigt spinkade på Sjökrigsskolan -
vad tror Du?

#2 Lars L - 2019-06-03 11:54:11

Det är skönt att jag slipper ha dig i min åldersklass i år och några år till, får svårt nog ända att knipa en medalj på VeteranSM i Växjö i oktober. Men än så länge aspirerar jag på plats nr 7 tror jag på din veteranlista (3:56:32 i Stockholm var en liten besvikelse, blev ändå 5:e bästa svensk i M65, hur länge det nu håller - förutom Växjö och Göteborg och Umeå här hemma väntar ju Berlin och Frankfurt och en hel drös andra, bland annat Tallinn som jag själv funderar på 6 september, det går ju att åka båt dit, försöker minimera flygandet numera.
Synd att de slutat sälja din modell av babyjogger, inte för att det är aktuellt just nu men vore ju mycket bättre att helghandla mat i än min ryggsäck på 30 liter.

#3 Sven - 2019-06-03 19:12:43

Sverker, du borde ändå ha en blogg. Du har så otroligt mycket att berätta!

#4 Björn - 2019-06-03 19:25:03

#Sverker: Ja, Näsby Park finns med på min lista. Dit har jag sprungit många gånger.
#Lars: Ja, du har nog säkrat en plats på topp tio i M65. Blev först lite sugen när du nämnde Tallinn men efter att ha kollat bansträckningen (knixig bana, fram och tillbaka) dog intresset. Hör gärna av dig om du hittar någon bra halv- eller helmara du är intresserad av. Min favorit är Malaga 15 december- bra flyg- fast dåliga båtförbindelser! Springa med mat i ryggsäck låter jobbigt. Du behöver inte så märkvärdig joggingvagn för mattransporter. Den typ av vagn jag har bjuds ibland ut på Blocket och brukar säljas på tok för billigt eftersom folk inte förstår vilken enorm kvalitet vagnen har och även om vagnarna använts av flera barnfamiljer är de i princip i nyskick.

#5 Sverker - 2019-06-03 20:26:37

Sven - jag försöker trigga Björn här på sajten - han är den rätte att göra något av alla
mina idéer - han är nämligen journalist på toppnivå och skulle kunna ställa
till det ordentligt om han bara iddes...hans kuskande kors och tvärs USA är ett
reportage i toppklass!

#6 Lars L - 2019-06-04 00:08:35

Min reviderade placering just nu är 9 så jag behöver nog få till ett snabbare lopp. Var hittade du bankartan för Tallinn? hemsidan är mycket tunn på info - jag sprang maran 2016 men hörde att de ändrade banan till året efter, till det sämre tyckte jag då. Så värst knixig tyckte jag dock inte att den var i verkligheten men det kan ha ändrat sig. Mitt intresse beror på att det ger mig en chans till ett lopp med bra förhållanden redan före VSM - efter kan jag hitta något i nödfall, ska kolla tågförbindelserna med Italien, kan vara för knöligt. Viby 29 juni är troligen för varmt för mig, lite väl snart också.
Spring snyggt!

#7 Björn - 2019-06-04 08:45:13

http://www.jooks.ee/en/tallinn-marathon/course-maps

#8 Lars L - 2019-06-04 18:27:10

Tack!
Håller med om att banan inte ser så attraktiv ut även om den inte är så knixig om man fingranskar och jämför med t ex Google maps. Men det känns onödigt att skicka ut oss på hamnområdet, det här var nog banan de bytte till året efter att jag hade sprungit en ganska trevlig tvåvarvsbana. Får leta vidare och kolla tåg till norra Italien och Nice mm. Det finns många trevliga maratonlopp:-)