Kommentarer på Så tränar jag inför ett 500-milalöp


En stor skylt fram på kärran är bra att ha- inte minst för polisen som då kanske förstår vad jag gör. Ändå räknar jag med att bli stoppad ett 20-tal gånger av poliser som aldrig sett en coast to coast-löpare.

Drygt två veckor kvar till start. Hur tränar man egentligen inför ett löp på 500 mil?

Ja, uppriktigt sagt har jag inte tränat på något speciellt sätt, kört på ungefär som vanligt. Jag har faktiskt slöat till något, veckodoserna har minskat. Jag får lita på den mängdträning jag ändå har- ifjol blev det cirka 900 mil. Men nu närmast inför start ökar jag mängden något för att sista veckan ta det lugnt.

Formen är hygglig även om jag nu inte är speciellt snabb och det behöver jag heller inte vara. Sista deltävlingen i Bore Cup springer jag den 9 februari i Hemlingby, Gävle. Då ska jag ha gjort tre deltävlingar av sammanlagt fyra och förhoppningsvis blir jag tvåa i åldersklassen. Jag är helt frisk, skadefri och har heller inga ”känningar” av något slag.  

Det mesta är förberett och jag känner mig förväntansfull. Rent fysiologiskt lär jag inte vara en bättre löpare än tidigare gånger, åldern tar ändå sakta sakta ut sin rätt. Jag är nu 71 år och får lita på rutinen. Eftersom distanserna är minst lika långa som tidigare, ett dagssnitt på dryga fem mil, får jag om det kniper ta till mitt hemliga vapen; jag måste starta tidigare på mornarna för att hinna fram till motellen innan det blivit mörkt. Jag är dålig på tidiga starter, haft som skamgräns klockan 09 men får nog ändra den till 08.

Häromdagen beställde jag en ny omgång skrytsamma visitkort. Det enda som ändrats på dem är åldern och att detta är mitt sjunde coast to coast. ”Titeln” inofficial world champion behöll jag däremot. . .  Och så gjorde jag en ny skylt att ha fram på kärran. En ny icke urblekt reflexväst behövde jag också men vad låg i paketet från Kina (!)- en grön fodrad jägarväst  för en Leif GW Persson typ.

Den här gången blir min 100 dagarsfrånvaro något uthärdligare för familjen. Sista barnet är utfluget varför min fru också kan resa iväg.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2019-01-29 13:50:57

jag läser Kristina Palténs bok när hon ensam ger sig ut på Irans vägar med sin babyjogger - utanför Astara i mörkret (I Iran måste man springa på samma sida som bilarna!) råkar hon ut för en otrevlig man - solen där går ner snabbt kring kl 18 och sen blir det kolsvart - hur är det på Prärien? Kansas City ligger på ung. samma breddgrad 38-39. Longitud torde inte påverka detta? Stockholm ligger hela 20 grader norrut!

#2 Gustaf - 2019-01-29 19:35:12

När jag ser dessa kilometerdoser som Björn dagligen skall igenom så kommer jag utsökt att tänka på den Danska löplegenden Henrik Jørgensen som nyligen gick bort. Henrik var uppe och snittade på 350km i veckan redan som 19-åring och hade länge det Nordiska rekordet på 2.09.43 på maratondistansen. Fascinerande att Björn taktar samma volym. Kjell Erik Ståhl - låg på ca 170-180km under sin tid, troligtvis med högre intensitet jämfört med sin Danska antagonist.

#3 Kenneth Alexandersson - 2019-01-30 20:48:58

Himla snygg skylt! :)

#4 -nist - 2019-02-01 08:23:32

Sista barnet är utfluget varför min fru också kan resa iväg.


så talar mansgrisen -nå din fru fick inte spendera hundratusentals kroner på nöjen -nä hon måste stanna hemma och ta hand om VÅRA barn--

#5 Björn - 2019-02-01 22:07:50

#Gustaf: Intressant, kände inte till denne dansk.
#Kenneth: Klisterbokstäver från Clas Ohlson och färdiga klisterflaggor. Ändå ett pillgöra.

#6 mohamed - 2019-02-03 09:12:44

Re: -nist jo där såg du nått intressant gammal hederlig hederskultur ala svennen som bara brukar se den kulturen hos nyanlända svennar, så de kan bli va

#7 Sven - 2019-02-03 10:15:05

Förr kunde frun va hemma och sköta hushållet och se till barnen. Familjeförsörjaren var mannen. Kallas ibland för lyxhustru. Innan arbetskrafts behovet ökade och kvinnan lockades ut i arbetslivet. Och med dagens skyhöga kostnadsläge så..