Kommentarer på Hejarop fick mig på fall


Glada gubbar i 70-års klassen. Flankeras av trean Hans Sundgren och ettan Kjell Björk. Hans sprang i sina nya löparskor från Lidl.

Det är 1 km kvar till mål och jag är på väg att hinna ikapp värste konkurrenten. Då ropar någon:

-Heja Björn!

Där rök segern . . .

Cirkus Bore är igång igen. Idag gick andra deltävlingen, 7,5 km i ett vintrigt Björklinge. Den eviga fråga och det stora samtalsämnet före start; ska man springa med eller utan dubb? Utan dubb blev mitt val och det var nog rätt val. Underlaget var snö och knastrig, ruff is. En som också sprang odubbat idag var Hans Sundgren från Dalaregementets IF i Falun.

-Jag läste på din blogg om Lidlskorna för 149 kr. I Falun var dom slut men jag åkte till Borlänge och fick tag i ett par 45:or. Skor med nytt gummi under tror jag blir perfekt, berättade han före start.

Och visst blev det perfekt. Hans stod på benen den här gången (på terräng-SM för två år sedan i Huddinge halkade han i lervällingen och gjorde sig illa). Men idag var han i storform och sprang in på en tredjeplats i M70. Den senaste månandens dagliga träning i mörker med reflexväst på stora landsvägen i Falun har gjort underverk för denne 73-åring, som varit med i Bore Cup så länge jag kan minnas.

Själv blev jag (som vanligt) tvåa i M70 och etta naturligtvis Kjell Björk från Hemlingby LK i Gävle.  Men idag var jag nära att böja den sega fjällbjörken. Fast det var ju det där med det fatala hejaropet. Under större delen av loppet hade jag inte sett skymten av hans rödvita löparlinne och blåa toppluva. Men vad jag inte visste var att jag tog in på honom under andra halvan. Och plötsligt när det var ca 1 km kvar var han bara drygt 100 meter framför. Nog såg han lite slak ut?

-Heja Björn ropar någon och Björken hör- får nya krafter och jag har inte en chans att komma ikapp.

I mål skiljer det 14 sekunder. Vi är glada, skrattar och Kjell berättar:

-Jag visste inte att du låg så nära men när jag hörde ditt namn förstod jag allvaret . . .

Jag drar mig till minnes en liknande händelse för ca 15 år sedan på Stockholm Marathon. Då hette min svåraste konkurrent Lars Jakobsson (idag Degerheim). Vid Odenplan, några kilometrar före mål ropade speakern:

-Och här passerar nu Björn Suneson.

Vi hade inte koll på varandra, Lars låg strax framför, och när han hörde speakern fick han nya krafter och vann i åldersgruppen. Vad lär man sig av detta? Ja, inte att publiken ska hålla tyst. Nej snarare att man alltid ska ge järnet i slutskedet, oavsett om man ser eller inte ser konkurrenten.

"Heja Anna-Lena!" Inger Nordlund (röd jacka, Nr 361) har just sprungit i mål och hejar fram klubbkompisen Anna-Lena Hällgren (svart jacka) från Bälinge IF: Bilden får illusterra glädjen i Bore Cup, tävlingen för ung som gammal. Fler bilder från Bore Cup hittar du HÄR.

Keep on running!  
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 André - 2019-01-12 20:57:11

Du får börja klä ut dig så du kan springa under cover:-)

Ser fram emot ditt nästa USA-löp!

#2 sverker - 2019-01-13 06:10:32

Det kallas inlandsklimat - alltid kallare och snöigare på Uppsalaslätten än i Stockholm! Ett uppslag av en av Europas största meteoriter (tvåa efter Siljansringen) - liksom Prärien ska tilläggas. Så var det bevisat - Lidls dojor duger! Visst är det roligt att smyga på en rygg och som tack för draghjälpen kasta sig före på mållinjen - men här fick Du Ditt straff....

#3 Hans sundgren - 2019-01-14 08:50:29

Hej Björn Det var ett väldigt bra skrivet om björklinge Bore cup

#4 Jan-Olof - 2019-01-15 14:00:13

Roligt att se att Hans fortfarande är igång. Vi hade våra duster på 80-talet, när jag sprang för Televerket!

#5 En Kurt - 2019-01-17 23:34:35

Har köpt ett par skor på Lidl som var lätta härliga och prisvänliga.
Dessutom har Lidl bra träningskläder inte att förglömma och samma
där för mig mycket bra priser. Och varför köpa Dyra märkeskläder när det finns andra som är lika bra.

#6 sverker - 2019-01-19 06:59:23

RådochRön kollade: en sko kostar 1900 här och 750 i USA! Det är trist. Men jag stod och delade ut nummerlappar till Premiärmilen på Runners Store på Regeringsgatan hela dagen och dom har inga kunder. Vad är lokalhyran? Ett annat år på Adidas i gamla MEA vid Norrmalmstorg - samma där kan jag avslöja! Inte undra på att försäljarna kastar sig över en när man handlar - olidligt var ordet.

#7 Vince A. Lomas - 2019-02-02 09:44:35

fastpokemap
torque pro
Chatmania