Kommentarer på Nu har jag sprungit alla parkrun i Sverige


Glada löpare i 70-årsklassen i Malmö Ribersborg parkrun. Nils H Persson från Helleneholms IF hade det tidigare åldersrekordet i M70 men blev  idag av med det till mig då jag sprang de 5 km på 22.42,17 sekunder före Nils. Hans prestation var bättre ålderomräknat eftersom han är något år äldre.

"Låg batterinivå", signalerade hörapparaten i vänster öra under pågående parkrun i Malmö. Men kroppen hade hög energinivå så det var bara att ignorera spökrösten och ge järnet!

Med dagens Malmö Ribergsborg parkrun har jag nu sprungit alla parkrunlopp i Sverige, totalt på sju platser. Vilket lopp är bäst? Svårt att säga men Malmö kommer högt på listan. Banan är helt platt, går 99 procent på grus längs Ribersborgstranden med Kallbadhuset och spektakulära Turning Torso i bakgrunden. Måste vara underbart här en varm solig vår- eller sommardag- idag var det duggregn och bara någon plusgrad.

Malmöbanan har förutom att vara platt och snabb några andra fördelar; ligger nära centrum och därför lätt att nå för turisten, det finns gratistoaletter (fina) precis vid starten och efteråt kan du fika i anrik miljö i på Ribersborg Kalllbadhus. Nakenbadet i Öresund avstod jag dock ifrån, fick bli varm dusch inne på hotellet i stan. Hade glömt pengarna men glada löparbröder bjöd farfar på en kopp kaffe på badhuset.

Löparna samlas inför start. I bakgrunden Turning Torso. Totalt sprang 34 och jag blev tia.

Du som läser bloggen vet att jag är heltänd på parkrun. Det här var mitt 34:e parkrun. Det fina i kråksången är att dessa "tävlingar" är gratis och att de ger bra snabbhetsträning inför riktiga tävlingar. Atmosfären är underbar, folk är lite mer avslappande och alla typer av löpare, ja även de som  promenerar med hund eller barnvagn, finns med. Resultatservicen är dessutom ypperlig- du får hem via mejl en detaljerad resutatlista.

Tanken är att under en tvåårsperiod försöka springa alla parkrun i Skandinavien och även försöka inneha åldersrekorden, det senare en omöjlighet. På de sju platser i Sverige jag sprungit är det bara i Örebro jag inte har åldersrekordet. För två veckor sedan skulle jag dock försöka återta det men då strejkade tåget så jag får gör ett nytt försök. Och i Malmö blir nog inte rekordet långlivat. Nils verkar vass.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-12-15 18:05:42

I England är det ju jättestort - över 1.8 miljoner löpare på 585 platser - snitt ett par hundra deltagare! Du sprang ju i Manchester längs kanalen med alla textil-mills i en lång rad. Marx kompis Engels ägde såna fabriker där och förfasades över arbetarnas villkor - nu står det tomt och problemen har flyttats till bland annat BanglaDesh!. (300 spänn i månaden).Kollar i min tröja: made in Mauritius.

#2 Sven - 2018-12-15 19:24:16

Absolut bästa man kan göra tills man trillar av pinn.
Håll igång bara.

#3 Nils H Persson - 2018-12-17 12:16:41

Tack för trevlig rapport. Inte visste jag att jag hade ett åldersrekord där, jag har bara deltagit en gång och sprang då tillsammans med en äldre kollega på ganska exakt 25 minuter. Och, ja, du får nog räkna med ytterligare en resa till Malmö. Loppet i lördags var min första snabbhetsträning på ett halvår, så förhoppningsvis kan jag ta tillbaka rekordet innan åldersförsämringen sätter stopp. Meddela om du kommer så får vi göra upp om det "sida vid sida".

#4 Björn - 2018-12-18 12:38:56

#Nils: Verkligen roligt att träffa dig. Slår du min tid, och det gör du säkert när det blivit lite varmare, ska jag flagga här på bloggen om att det blir ett nytt Mästarmöte i Malmö.

#5 b_å - 2018-12-18 20:47:03

Oj så kul att kanske kunna få se en mästar duell här på härliga Ribban.
Om mitt knä blir bra så att jag får tillbaka sep formen ska jag gärna se hur länge jag kan hänga med, 1000m kanske.

/b_å

#6 Nils H - 2018-12-22 13:19:29

Första försöket idag - gick inte även om jag sprang en sekund snabbare än förra veckan. Lite motvind på "hemvägen" och lite blötare i spåret efter nattens regn, men flickan som gick i mål mellan oss förra veckan var åter strax före mig. Trösterikt att segertiden var cirka halvminuten sämre än förra veckan, så kanske jag ändå kan ta ditt rekord men då krävs nog perfekta förhållanden. Jag hör av mig!

#7 Björn - 2018-12-22 15:29:38

Vad roligt om jag inspirerat dig. Lite varmare och du är snart förbi mig. Mister jag åldersrekordet i Malmö kommer jag kanske ner och försöker ta det tillbaka. Nästa år är Magnus Bergh, Heleneholms IF, i 70-årsklassen. Skulle Magnus börja springa parkrun, ja då får vi det hett om öronen!

#8 Nils H - 2018-12-29 14:44:10

Så, då var det fixat, 22.32. Välkommen till Malmö igen. Hör av dig när det kan bli aktuellt så jag inte missar det. Magnus, eller CM som jag kallar honom, behöver vi nog inte oroa oss för. Han behöver längre sträckor för att hävda sig.

#9 Björn - 2018-12-30 17:50:14

Grattis, blir svårt att slå. Men underskatta inte Magnus Bergh, han har fått en nytändning i år och slog mig på Lidingöloppet 10 km.

#10 ribban - 2018-12-31 12:29:21

Magnus Bergh 00:45:43 malmö höstmil i mkt tung bana så nästa år om cm vill .....