Kommentarer på Brons på SM-terrängen


Trean verkar gladast av medaljörerna i M70. På bilden flankeras jag av segraren Hans Eriksson. Eksjö Södra IK och tvåan Lars Söderberg, Vallentuna FK.

Hur svårt kan det vara att springa 4 km på en golfbana på Öland? Svårt, skulle det visa sig.

Idag lördag avgjordes SM i terräng för seniorer och veteraner i Ekerum på Öland. Där fanns större delen av svenska eliten och veteraneliten med stjärnor som Meraf Bahta, Charlotta Fogberg, Napoleon Solomon och David NIlsson. Kul att få en glimt av dessa storheter.

Normalt brukar jag vara rätt nervös inför tävlingar men inte idag. Kunde "skylla" på en mara i benen och att 4 km terräng inte är min distans. Men jag borde nog ha varit lite mer fokuserad- mina 19.35 på en ganska lättsprungen bana var inte bra och det var ytterst nära att en tredjeplats i M70 hade slutat med en sjätteplats.

Jag skrev nyligen att jag befinner mig på det sluttande planet. Förstår inte riktigt varför tiderna blivit så mycket sämre i år. Hoppet står nu till att försöka få till en bra halvmara i november eller december i sydeuropa.

Regnet, kylan och blåsten på Öland kan jag däremot inte skylla på, förutsättningarna var lika för alla. Vädermässigt tyckte jag att loppet påminde en del om marorna i Boston och Toronto. Ändå ångrar jag inte deltagandet i terräng SM, där Vallentuna har stolta traditioner i lagtävlingen (i år blev vi dock bara fyra). Nej, den stora behållningen är att träffa en massa bekanta medtävlare.

Vi bodde kungligt på Ekerum Resort med nummerlappsutdelning , start och mål alldeles utanför våra fönster.

Sist tycker jag det kan vara på plats att tacka arrangerande Högby IF för ett toppenbra SM, det  bästa terräng SM jag sprungit under de senaste fem åren. Mycket beror på eldsjälen och klubbens ordförande Calle Nilsson. Om honom kan du läsa ett stort reportage i senaste numret av Spring.

Här alla resultaten.  

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Peter - 2018-10-28 08:58:22

Trevligt inlägg, håller helt med dig om Högby och Kalle

#2 Sverker - 2018-10-28 09:56:29

Högby Sveriges aktivaste klubb? Arrangerar en radda bra lopp.
Men det blåste väl en svinkall nordan? Nu ska ju terräng gå på gräs - förr var det
ofta ett jämt grusunderlag (så var det i olympiaderna innan grenen lades ner - orsaken var att banorna var "olika". Snarare för att stoppa Finlands framgångar?)
Banan i Visättra var konstig - vissa körde med 15 cm spik. Är nog bra på gräs - regler? Backar - svängar - underlag? Får det se ut hur som helst? Jämför olympiareglerna!