Kommentarer på Nytt åldersrekord i Kungsängen


Parkrun i Kungsängen firade ettårsjubileum och bjöd på saft, kaffe och kaka.

Har du en tävling på gång? Spring då ett parkrun- bättre uppladdning kan du inte få.

Idag sprang jag parkrun i Kungsängen med målet att putsa mitt tidigare åldersrekord i M70 på den banan. Jag tror jag lyckades men tyvärr verkar det ha blivit något strul med resultatlistan.

Nästa helg väntar en halvmara i Göteborg varför detta gratislopp på 5 km var lite av ett test. Formen är väl inte på topp men inte heller helkass. Även halvmaran blir en test inför veteran VM i maraton i Toronoto den 21 oktober. Och veckan därpå, springer jag terräng SM på Öland. Tyvärr tvingas jag då ställa in mitt planerade parkrun-lopp i Malmö.

Mycket tävlande men å andra sidan har det inte blivit många lopp under det första halvåret. Känner mig lite pressad eftersom jag inte har någon tid på halvmaran i år och dessutom en skral tid från Boston Marathon. Vore väl illa om 2018, året då jag är yngst i M70, skulle bli mitt sämsta tävlingsår.? Just nu pågår rätt mycket kvalitetsträning i form av intervaller och backlöpning, formtoppning med andra ord.

Paret Elin och Mattias springer ofta i Kungsängen med lille Hugo i vagnen. Det byter om varannan gång och idag var det Elins tur att skjuta vagnen.

Keep on running!

PS

Resultatlistan kom upp först ca 20.30 och visade att min tid blev 23.18, en putsning med 25 sekunder och totalt en sjätteplats.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-10-07 22:47:53

I Terräng-DM ute i Tullinge var det 41 seniorer från 10 klubbar anmälda plus rätt många efteranmälda. 33 veteraner - en i M70 gick in på ca 24 minuter från den ganska så knökiga banan på 2x2,5 km. Det lät som om banan inte var kontrollmätt och då är väl resultaten ogiltiga - sen har jag för mig att terrängbanor i mästerskap alltid ska vara på 2 km och 2 eller 4 varv? Finns 6 också?

#2 Sverker - 2018-10-08 10:00:10

Jag har fått besked att banan är kontrollmätt och det fattades 15 meter per varv cirka.
Jag är tacksam varje år att nån förening åtar sig jobbet men som sagt SM bör gå i de stora loppen. Förr var DM en stor sak och terrängen gick på vårarna.

#3 Sven - 2018-10-08 19:07:30

Om man springer inner varvet (innerkanten) hela tiden så minskar diametern och omkretsen, och rakt där det svänger åt olika håll, så får man kortare sträcka.

#4 Björn - 2018-10-09 10:32:00

#Sverker: Ja, man borde väl ha deltagit i DM. Synd att det är så få i de äldre klasserna.
#Sven: Jo, så är det ju. Förvånas därför att många inte springer den kortaste vägen under tävlingar på landsväg, d v s skär kurvorna.