Kommentarer på Efterhängsen typ i Kistaloppet


En stor banan satt fint efter dagens Kistalopp, 10 km. 

Det kändes som ett kliande plåster bak på ryggen. Hur fort eller långsamt jag än sprang ville den efterhängsna typen aldrig släppa.

Idag sprang jag för första gången Kistaloppet 10 km. Och för första gången var jag loppets äldsta deltagare. När jag efteråt beklagade mig för hustrun fick jag höra ett sanningens ord:

-Du är ingen ungdom längre!

Det blåste småspik och det var kanske inte så konstigt att löparna tog skydd för vinden. Så i början stördes jag inte av att ha någon fastklistrad bakom mig. Men när backarna kom och det gick långsammare var typen fortfarande kvar. Det gick inte att skaka av hen. Aldrig varit med om något liknande.

Egentligen ett riktigt trevligt lopp. Och inte en krona behövde vi betala. Vi sprang genom KIsta Galleria där man rullat ut en matta, vi sprang på små vackra slingrande grusvägar ut mot Akalla, inte en bil i sikte och vi fick en härlig spurtraka ner mot målet vid Jan Stenbecks Torg.

Jag hade omklädning på F&S ett stenkast därifrån. Före start kunde jag värma upp på löpbanden därinne. Personalen kände igen mig från en bild i senaste numret av Friskispressen och önskade mig lycka till. Och speakern kände också igen mig och tjoade: "Här kommer Björn Suneson som sprungit tvärsöver Amerika". Någon ur publiken skrek mitt namn liksom några medtävlare. Har jag blivit en kändis?

Men typen bakom mig höll tyst. Märkligast av allt var att denna katt- och råttalek fortsatte ända in i omklädningsrummet. När jag dragit av mig det svettiga tävlingslinnet och stod framför spegeln tryckte jag till odjuret. Ingen reaktion.

Först hemma blev jag kvitt min antagonist. Dottern tog fram en en pincett och avlägsnade odjuret- en fästing från gårdagens lingonplock.

Nå, hur gick själva tävlandet? Sådär- 47.34 vilket var sex minuter snabbare än i testloppet på Lidingöloppsbanan. Men ska jag ha med tätstriden att göra i M70 i de sugande backarna på Sista Milen räcker det inte att ha avlägsnat varenda liten blodsugare. Jag måste springa minst tre minuter fortare. Tyvärr, jag är chanslös.

Veckans distans 127 km

Hittills i år: 7 900 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene - 2018-09-23 18:08:34

Bra skrivet och bra sprunget Björn.Jag var en av dom.dom ropade "Heja Suneson" när du susade förbi mig efter några hundra meter

#2 Jan Suneson - 2018-09-24 00:41:34

Instämmer med Helena och hustrun

#3 sverker - 2018-09-28 10:03:37

Än en gång - Din prestation är nog unik och oerhörd! Sen ett oerhört intressant reportage om det sanna USA! Tänk nybyggarna som anlände till sin jordplätt på prärien och byggde sitt första hus där man satt och väntade på att grässtråna skulle växa opp...? 1,4 miljoner stack från Sverige - de flesta var smålänningar som Suneson senior. Efter den omöjlige Anders Hansson ligger ett gäng kring 50 - jag startar också på sista milen i morgon.

#4 Björn - 2018-09-29 21:01:50

Du startade inte. Vad hände?

#5 Sverker - 2018-09-30 20:54:21

jag var litet förkyld och det var ju bara plus 1. Du har tydligen aldrig varit förkyld ens om jag fattat rätt?

#6 Sven - 2018-09-30 21:04:16

Snacka om prestation Sverker... ;=)

#7 sverker - 2018-10-01 08:47:22

på söndagen var jag funktionär på en simtävling där det behövdes folk - det kändes viktigare - saknade verkligen detta roliga millopp dock. I rimlighetens namn måste väl 54 km per dag i 100 dagar i motvind-hetta-backar-kyla-regn sätta "vissa" spår?
Att skjuta en babyjogger framför sig gör ju inte det hela lättare.....Anders Hansson har tydligen mycket lägre träningsdos?

#8 Björn - 2018-10-01 21:26:44

Jag har nästan aldrig varit riktigt förkyld under de senaste 20-30 åren. Anders Hansson är inte i närheten av mina träningsmängder. Det kan vara skälet till att han är så mycket bättre än jag. . .

#9 sverker - 2018-10-02 12:54:06

Intressant! Och Du tar ju ingenting extra? Hofvet hade ett gäng i Berlin och de lassade in massor med kolhydrater kvällen innan och det ska man ju inte göra enligt senaste rön - 2.27 gjorde den bäste. Krögaren sade efter jättefatet med lasagne och tryffelsås - nästa tallrik är gratis. VM i Toronto kanske blir ett brons åtminstone - Ska Anders Hansson dit?