Kommentarer på Målgång för Bernt


Bernt är snart i mål på sitt livs längsta löp; Bergen-Stockholm. Målgång på onsdag (19/9) kl 16.30 vid Gustav III statyn nedanför slottet. Kom och träffa honom och få lite tips på hur du själv kan lägga upp ett äventyrslöp! Bilden tagen idag med Mälaren och Mariefred i bakgrunden.

Det är hans Altra skor som är slitna. Bäraren själv är dock inte det minsta sliten efter dryga hundra mils löpning från Bergen till Stockholm.

Krutgubbe, seg gubbe, evighetsmaskin . . . Ja, hur beskriver man egentligen Bernt Hedlund, 65, en kändis i Stockholms löparvärld men en man med låg profil? Jag träffade Bernt för många år sedan på något  av de många sociala löp han varit ledare för. För mig är han sinnebilden för den sanna friluftsmänniskan. Han åker långfärdsskridskor, fjällvandrar, besöker varenda nationalpark (dom är många), springer på Sörmlandsleden och andra leder (dom är också många). Och så springer han maraton, ultramaraton, är med i Fotrally och "intar" olika stadsdelar i Stockholm. Skull tro att han är ensam om att på en dag ha sprungit på varenda gata på Södermalm! Bernt sprang några dagar med mig i Amerika under mitt senaste coast to coast men att själv göra ett coast to coast i USA, det är han inte intresserad av.

-Nej, det är för mycket trafik och stora vägar. Jag gillar grusvägarna, dom små vägarna, stigarna, naturen, säger han när jag idag gör följe på näst sista dagen på hans eget Coast to Coast Scandinavia.

Jag kommer med tåget från Stockholm och hakar på vid Läggesta station. Bernt har då varit igång i cirka två timmar. Vårt slutmål är Östertälje, dryga tre mil bort. Trots att jag sprungit i dom här trakterna bir det en helt ny uplevelse- Bernt för mig in på underbara små grusvägar längs Mälaren och en smalspårig järnväg. Själv är jag inte i någon vidare form så jag är tacksam för att tempot är relativt måttligt. Bernt berättar att han under detta löp hållit runt 8 km/tim vilket är något långsammare än vad jag höll på mitt senaste USA-löp. Men Bernt löper effektivt, han mal på och gör sällan några småstopp varför jag ibland blir efter. 

Vi tar lunchpaus på Mångfaldens Hus i Turinge.

HÄR kan du se hur det såg ut när Bernt nådde Skeppsbron efter 23 dagar och 113 mils löpning.

Dagens distans: 39 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Bernt - 2018-09-19 16:19:59

Bra beskrivning! Tack!