Kommentarer på Han springer coast to coast Scandinavia


Bernt Hedlund springer Nordsjön-Östersjön (Bergen-Stockholm) med sin babyjogger. Bilden från Kristinehamn och fotograf är Sandra Lundqvist.

Ett coast to coast behöver inte nödvändigtvis ske i Amerika.Det kan lika gärna göras på hemmaplan.

Min löparkompis Bernt Hedlund, 65, har tidigare sprungit tvärsöver Sverige (Göteborg-Gotland) och just nu är han ute på ett mer än dubbelt så långt löp; Bergen-Stockholm. Totalt handlar det om cirka 100 mil. Målgång väntas ske nu på onsdag utanför Stockholms slott och då har han varitpå väg i 23 dagar.

Allt har gått perfekt men det har varit ganska tuffa förhållanden; regn, backar, bitvis mycket trafik, ibland camping och en hel del löpning på grusvägar. Och att springa på den här tiden av året då det är kallt och mycket är stängt gör inte saken lättare. Men Bernt gillar alltid läget och det är inte mannen som klagar.

Själv har jag försökt göra något liknande- sprang för många år sedan mellan Stockholm och Oslo. Fast jag kom aldrig till Oslo, regnet stoppade mig i Charlottenberg. Det hade aldrig hänt Bernt, han hade fortsatt.

Min egen löpning går ganska tungt just nu trots att jag minskat milantalet väsentligt. Känns som jag har träningsvärk hela tiden och vet inte vad det kan bero på. Det lovar inte gott inför stundande 10 km Lidingöloppet. Där är den fyra år äldre Anders Hansson storfavorit. Anders sprang i helgen Stockholm Halvmarathon på 1.32 och höll 4-minuterstempo på slutet.

Söndagen ägnades åt löpning och lingonplockning i Skyttorp norr om Uppsala. Jag hade långbyxorna på för undvika fästingar. Ganska dåligt med lingon längs skidspåret i skogen så jag fortsatte med Upptåget till Mehedeby och fick till sist ihop 7 kg lingon.

Veckans distans: 92 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Löparvän - 2018-09-18 22:41:11

Du sprang 92 km. Jag hittade inte 92 lingon i skogarna kring södra Stockholm. Men dom som säljer på torget ska också leva. Men det finns däremot mycket äpplen. Goda svenska äpplen. Jag brukar knacka på och fråga om jag får ta fallfrukt mot att dom får ett halvt kilo kaffe som ersättning "Det går alltid hem". Ett tips till er.
Utländska smaklösa äpplen säljs av Ica för upp till 40 - 50 kronor.

#2 sverker - 2018-09-20 08:45:45

Årets Veteran-SM gick i Kalmar med mest lokala deltagare. Guldet i M70 gick för 1.40.58! Din idé håller alltså - borde gått nu i Stockholm! Men ursäkta - har du kollat järnet? Ditt lopp i USA var ju o-mänskligt! Finns ingen som gjort nåt liknande?
Mike har kommit hem till Buffalo och har ont i fötter och fotleder av de obekväma inlinesdojorna - han är ju en stor biff. Fick bara in 15.000 dollar. Har de ens kommunalskatt i USA? I Norge har de matsäck i skolorna!

#3 Sven - 2018-09-20 20:08:16

Ingen fara! Mike är över 20 mil vidare, och sov över hos en trevlig barnfamilj i Camillus. Så nu är han bara 50 mil från mål!

#4 Sverker - 2018-09-20 21:22:21

det är det som är så mysigt med USA - gästfriheten och öppenheten - de vet hur det känns att komma vandrande utan hem.....54 miljoner lämnade det perversa Europa.

#5 sverker - 2018-09-21 11:24:21

Björn! Gatorade i all ära men det finns en ny gel: MAURTEN GEL100. Och så sanslöst mycket kolhydrater alldeles innan. Det var vad hofvarna sysslade med i Berlin och fick in en på 2.27. (Luften i Berlin anses bra - staden ligger på en sandhed.) Alltså till VVM i Toronto 21 oktober. TSM hade ett monsterpass på Stadion igårkväll under Anders Zalkais (+dotter) ledning. Intervallpyramid + magmuskler.

#6 Björn - 2018-09-21 13:14:32

#Löparvän: Jodå, jag plockar också mycket äpplen och gör äpplemos. Jag har en granne som har koloniträdgård och brukar som du betala med kaffe. På Konsum kostade de dyraste äpplena 59,90 kr/kg. Vilket ockerpris!
#Sverker: Ja, det skiljde över 8 minuter mellan segraren i M70 Stockholm halvmaraton jämfört med VSM i Kalmar.

#7 sverker - 2018-09-21 18:43:10

som vanligt är svenska rekordet snuskigt bra - Rune Svensson Solvikingarna regerar sedan 11 år med 1.29,15 ! På tian kommer ju första backen direkt efter starten på Grönsta Gärde - man kan ju roa sig med att hålla igen och ägna sig åt
(äppel) plockning? Förr pallade vissa äpplen men ett halvt kilo kaffe är ju i rätt riktning!?