Kommentarer på Fick stryk av en hund


Husse Björn med Stella efter löpturen på 5 km. Jycken ser inte mycket ut för världen men är en snabbfotad liten rackare som utklassade de flesta i dagens Skatås parkrun.

Jag får stryk av många i löpartävlingar. Men att bli utklassad av en liten jycke har nog aldrig hänt.

I projektet "springa alla parkrun i Sverige och försöka slå åldersrekorden i M70" var det idag dags för Skatås parkrun. Göteborgarna är att gratulera- vilken underbar och vacker bana ni har i Skatås. Den 5 km långa slingan runt Härlanda Tjärn är bitvis ganska tuff- inte så snabb som banorna i Uppsala, Örebro och Hagaparken i Stockholm men mer lättsprungen än terrängslingan i Huddinge. Närmast kommer väl Kungsängen parkrun.

Vi var ett 30-tal löpare, en ganska brokig samling, unga som gamla som samlats på gräsplanen framför Motionscentrum i Skatås. Där fanns en med joggingvagn med ett litet barn i och så han med hunden; Björn Elfström från Lerum Friidrott.

-Har jycken streckkod? skämtade jag före start.

Jag tog för givet att hundekipaget skulle jag nog slå, tveksamt om jag skulle klara joggingvagnen. Det såg bra ut i början, ledde över båda men snart var jycken förbi. Stella var yster, förstod kanske inte vad som var på gång. Björn höll hennes stramt i kopplet för hon vill till skillnad från oss andra nosa på alla mötande. Dom orkar inte när backarna kommer, tänkte jag. Men dom orkade och efter 3 km försvann ekipaget ur min åsyn. Björn och Stella sprang in på 22.16 och jag på 23.56. Suck, nytt åldersrekord i alla fall i M70. Och barnvagnen höll jag stången.

Efteråt föreslog jag för Björn att han borde fixa en streckkod till Stella så att hon nästa gång får en officiell tid. I parkrun åldersomräknar man tiderna och Stellas ålder skulle då mulitpliceras med ett hundår, sju år alltså. Kanske kan hon då klättra lite i resultatlistan.

Nu återstår bara att springa parkrun i Malmö. Det kommer att ske den 27 oktober. Och så fick jag en galen idé: jag ska springa alla parkrun i Skandinavien, det vill säga i Danmark, Norge och Finland.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 b_å - 2018-09-09 08:00:59

Välkommen till Malmö!
Och grattis till alla nya rekord :)
/b_å

#2 Björn - 2018-09-09 15:19:17

Roligt att läsa ditt inlägg. Trevligt att byta några ord igår.

Lycka till med den fortsatta löpningen.

Stella & Björn

#3 sverker - 2018-09-10 21:49:46

jag är totalt förhäxad av dina 524 mil över USA på 100 dagar - utan vilodag - i hetta - motvind - uppförsbackar - genom ödemarker och ändå helt idylliska och säkra förhållanden? USA har 33 invånare per kvadratkilometer och skulle USA inte kunna släppa in miljontals flyktingar under sitt paraply? De flydde ju själva en gång i tiden?
Du är ju en bildad person med vyer - vad säjer Du?

#4 Björn - 2018-09-10 22:14:18

Jag har haft oförskämd tur att inget tråkigt hänt under alla mina löp, det är inte helt riskfritt att springa över 3 000 mil på amerikanska landsvägar. Visst skulle USA ha råd att ta emot i stort sett obegränsat med flyktingar men intresset finns inte, i synnerhet inte med nuvarande president.

#5 sverker - 2018-09-11 09:19:49

Tack! Den ursprungliga cocacolan innehöll kokabladextrakt som ansågs uppiggande och stärkande och ökade syreupptagningen - frågan är om det är så fortfarande?
Under mitten av loppet köpte du skor - tycke det såg ut som Sacony Triumph - dessa använder jag jämt - senaste generationen är de bästa - lätta framförallt.

#6 sverker - 2018-09-11 19:51:41

Kanske folk trodde Du bara var en local på väg till butiken - inte en löpare med snitt 54 km per dag i 100 dagar tvärs över USA? Med eller mot Din vilja misstänker jag att polisen höll ett öga på Dej? Självklart var Du välkommen överallt - det behöver Du inte tvivla på?

#7 sverker - 2018-09-12 05:36:05

har kollat upp det här med cocacolan - receptet är hemligt och förvaras i ett bankvalv och det rimmar ju illa med våra krav på innehållsdeklaration men enl. vissa uppgifter togs kokainet bort 1929 - cocacola påstår att det aldrig funnits men apotekaren Pembertons första recept innehöll en "hälsodryck" - ett vin med extrakt av kokablad.
Nu är det socker och koffein som "piggar upp".

#8 sverker - 2018-09-14 20:59:18

Du kan vara lugn - ser ut som en jack russelterrier - den avlades fram för att kunna springa bredvid hästar - en hårding som kräver mycket motion. En grythund som tar råttor - Rheinholds Bageri som låg vid Norrlandsgatan hade en terrier i bageriet på nätterna - han radade upp de tagna råttorna i spikraka rader. Såna behövs igen - snart fler råttor i Stockholm än människor?

#9 Colm - 2018-10-17 20:55:43

Roliga idé med alla parkrun i Scandinavien. Vi som är aktiva inom parkrun kommer att följa dig med intresse då. Du blir nog den första att springa alla!